Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OŠTRO

Dačić: Demokrate, izvrgli
ste parlament ruglu, ćutite
dok neko govori!

Autor: Tanjug | 12.01.2013 - 17:36:00h | Komentara: 2

Premijer Srbije Ivica Dačih pozdravio je danas odluku DS da povuče amandman koji je ceo dan bio predmet rasprave u Skupštini Srbije i poručio demokratama da su predlaganjem takvog amandmana parlament “izvrgli ruglu”.

“Vi izvrgavate ruglu ovu Skupštini i narod na Kosovu. Ovo nisu političke igre”, naglasio je Dačić u Skupštini Srbije, gde se vodi debata o Predlogu rezolucije o Kosovu. 
Dačić je saopštio da se na sastanku šefova poslaničkih grupa razgovaralo o 15 amandmana i da je dogovreno da će nadležni skupštinski odbor predložiti odgovarajuće amandmane, tako da nijedan amandman neće biti prihvaćen onako kako su prvobitno bili predloženi, već na osnovu dogovra.
Premijer je oštro kritikovao DS zbog podnošenja amandmana kojim su tražili da sastavni deo obrazloženja predložene rezolucije bude politička platforma predsednika Srbije Tomislava Nikolića.
“Mi smo se danas suočili sa jednim amandanom koji izlazi iz politike stranke koja ga je predložila, suočili smo se sa amandnom koji nije podnet da bi unapredio tekst rezolucije, a on je navodno podnet u ime Srba sa Kosova, SPC…”, primetio je Dačić.

Ivica Dačić

Da su Srbi sa Kosova bili za DS, tako bi glasali: Ivica Dačić | Foto: Oliver Bunić

Premijer je rekao da uvažava kada D S S kaže da neće u EU i da treba prekinuti pregovore, jer oni stvrano to misle.
“Ali vi to ne mislite, vi ste to predložili da bi izvrgavali ruglu Skupštinu. Pozdravljam što ste povukli amandman, ali ne znam kako ćete se predstaviti Evropi kao stranka koja se zalaže za ulazak u EU”, rekao je Dačić. 
Dačić je poslanike DS, medju kojima i bivšeg šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića i ministra za Kosovo Gorana Bogdanovića, upitao da li su postupili u skladu sa stavovima Srba sa Kosova kada je potpisan sporazum o slobodi kretanja i sporazum o administrativnim prelazima.
“Srbi sa Kosova, da li su bili saglasni sa vama? Da jesu, glasali bi za vas na izborima”, rekao je Dačić dodao da ne zna šta DS na kraju predlaže. 
Napominjući da je i predsednik Srbije rekao da nije problem da poslanici dobiju platformu upitao “da li je iko video četiri tačke Borisa Tadića".
“Jeste li obavestili ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića da ste promenili rezoluciju? On je otišao u Njujork, nije stigao ni da se probudi, a promenjena je rezolucija. Ja sam sa vama bio u kolaciciji a nisam znao ni za tekst ni jedne ni druge rezulcuije. Gospodine Krkobabiću da li je to tačno? Markoviću, Dinkiću da li je to tačno?”, upitao je premijer.
Budući da je njegovo izlganje pratilo dobacivanje iz skupštinskih klupa, Dačić je rekao:
“Dame i gospodo demokrate kada ćete da naučite da ćutite dok neko govori? Zahvaljujući mojoj odluci četiri godine ste bili na vlasti. Poštujte to”. 
Premijer je rekao i da dosadašnja politika prema Kosovu jeste bila sterilna i da se zato sada traži rešenje.  
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 13.01.2013 08:17h

    svaka ti je njegoševa.

  • SB Vreme: 13.01.2013 13:06h

    PREMIJER TREBA DA SE ZAPITA STA RADI DA LI ON KAO NOSILAC JEDNE OD NAJVAZNIJE FUNKCIJE U DRZAVI TREBA DA NEkOG UCUTKUJE I KO MU TO PRAVO DAJE.MOZDA POZICIJA JER SA GOVORNICE PRETI POSLANICIMA A TO SE AUTOMATSKI ODNOSI NA GRADJANE. USPELI STE DA BUDETE PREMIJER ALI PoKUSAJTE PRE SVEGA DA BUDETE COVEK OD PRIMERA ZA GRADJANE SRBIJe.ZA SADA VAM NE IDE MOZDA NEKI DRUGI PUT.NARODNA POSLOVICA GLASI VUK DLAKU MENJA CUD NIKAKO

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP