Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KREĆE NOVA EPOHA ZA SOCIJALISTE

Dačić do 2018. na čelu SPS!

Autor: S. Vojinović | 15.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 2

Na IX kongresu SPS-a koji je juče održan u Centru „Sava“ svih 2.326 delegata ponovo je izabralo Ivicu Dačića za predsednika te partije! Pored Dačića, koji je na čelu socijalista od 2006. godine, izabrano je i 305 članova Glavnog odbora SPS.

Dačić sa gostima Vučićem i Dodikom

Dačić sa gostima Vučićem i Dodikom | Foto: Mitar Mitrović

Dačić je prisutnima, koji su ga izabrali da u naredne četiri godine vodi SPS, rekao da mu je to čast i obaveza, uz napomenu da „počinje nova epoha te stranke“.
- Ne možemo dalje gledajući u retrovizor. Ovo je nova etapa. Šta je za muzej, treba da ide u muzej - rekao je Dačić.


Milošević, Šešelj, Tito...


Dačić se obratio prisutnima sa rečima da je najveća greška SPS-a podrška Slobodana Miloševića Vojislavu Šešelju.
- Onaj koga Vojislav Šešelj podrži teško njemu, zagarantovana mu je propast. Najveća greška SPS-a je podrška Slobodana Miloševića Vojislavu Šešelju. I sada kažem - ako ima neki šešeljevac u socijalistima, neka odmah ide kod njega - poručio je Dačić.
On je, zatim, citirao Josipa Broza Tita.
- Moram da citiram nama socijalistima omiljenog druga Tita, koji je rekao “s ovakvom opozicijom, vlast nema razloga za brigu” – rekao je Dačić.

Među novim članovima GO SPS-a našli su se Nenad Borovčanin, Ivana Petrović, Snežana Bogosavljević Bošković. Iako je ranijim kongresima bila praksa da se istog dana biraju i potpredsednici SPS-a, juče to nije učinjeno. Prema statutu partije oni mogu biti izabrani u roku od tri meseca.

Pre glasanja, Dačić je predstavio novi logo partije, istakavši da stari prepoznatljivi logo sa ružom ide u istoriju i da je učestvovanje u svim promenama zadatak socijalista.

- Mi smo sa SNS ušli u posao velikih promena i prvi pristali da se promenimo. Borimo se za modernu Srbiju, ekonomski pravednu, onu koja neće ratovati - naveo je lider socijalista i podvukao da je SPS u Vladi, ne zbog funkcija, već da bi pomogao koliko zna.

Kao gost, delegatima se obratio i premijer Srbije Aleksanadar Vučić, koji je poručio socijalistima da SPS nije u Vladi koju on vodi jer nije bilo drugačije većine, već zato što veruju da je moguće da se mnogo toga uradi za zemlju.

I bivši predsednik Lilić na skupu

I bivši predsednik Lilić na skupu | Foto: Mitar Mitrović


- Radimo da bismo menjali Srbiju, da bismo bolje živeli i nadam se vašoj podršci. Siguran sam da zajedno možemo da uradimo mnogo na napretku zemlje - rekao je Vučić i pozvao socijaliste da to nastave da čine. Kongresu su prisustvovali još Rasim Ljajić, Milan Krkobabić.

Ko je viđen za  potpredsednika

Ko je viđen za potpredsednika | Foto: Mitar Mitrović

Ponestalo roštilja!

Tokom pauze prisutni su mogli da se posluže i roštiljem. Međutim, kako je on brzo nestao, delegati su morali da se zadovolje sendvičem i flašicom vode koju je svako od učesnika mogao da dobije na bon.

Poslednji komentari
  • KIKI11 Vreme: 15.12.2014 13:47h

    KO MOZE OVOGA ULJEZA DA SKINE DA BI DOSAO NA NJEGOVO MESTO.

  • baba jula Vreme: 15.12.2014 17:15h

    ovog za 100 godina niko ne skide. jadna partija. nadam se da će na sledećim izborima proći on i njegova klika kao čeda, mladja, koštunjavi .....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP