Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER SPS-A „VAKCINISAO” BRANKA RUŽIĆA

Dačić ga ipak „pelcovao”!

Autor: M. Keranović | 31.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Iako je Branko Ružić tvrdio da se ne prepoznaje u prozivkama Ivice Dačića da vrh SPS-a nije preležao „dečje bolesti“, te da samim tim nema ni potrebe da prima „neke vakcine“, izgleda da je na kraju ipak popustio, čim je dozvolio da ga Dačić “pelcuje”.

Branko Ružić i Ivica Dačić

Branko Ružić i Ivica Dačić

O tome svedoči i fotka koju je na svom Tviter nalogu okačio Dejan Radenković, poslanik socijalista, i to uz komentar: “Ivica je ipak “vakcinisao” Baneta... a Mrka pita - a gde je pečat”, uz potpis “jedinstvo”. Naime, na fotki koju je Radenković postavio, Ružić je jednom rukom zagrlio Dačića, dok mu u drugu, koju je ispružio, lider socijalista prstom daje “vakcinu”. Sve to je iz prikrajka posmatrao Milutin Mrkonjić. Upitan kako se oseća posle Dačićeve “vakcine” i „da li ga je bolelo”, Ružić je za “Alo!” samo kratko u poruci, uz smajli, odgovorio: “Ima nežnu ruku”.


Ivica bez komentara


Lider SPS-a Ivica Dačić, čija je uvek poslednja, sudeći po fotografiji i uspešnoj vakcinaciji, na naše pitanje šta misli o Ružićevoj izjavi da „ima nežnu ruku“ juče nije želeo da odgovori. Tako smo ostali uskraćeni i za odgovore na pitanja da li misli da je vakcina izgladila sukobe.

Da li će se posle “vakcinacije” smiriti situacija u SPS-u, u kojem Ružić važi za predvodnika opozicione struje, ostaje da se vidi, ali ono što je sigurno je da su se ova trojica verovatno u kafani, gde je, pretpostavljamo, nastala fotka, dobro zabavili i na trenutak zaboravili na razmirice.

Inače, iako pojedini socijalisti poslednjih dana svojim izjavama u javnosti, pa i ovom fotkom, pokušavaju da predstave da je u toj stranci sve u redu i da ne postoje razmirice, pre svega između Dačića i Ružića, malo ko će u to poverovati.

Naime, razmirice između Dačića i Ružića traju odavno, a kulminirale su kada je Ružić umalo posvađao Dačića i Aleksandra Vučića izjavivši da veruje da je Dragan Đurić, koji je tada bio u pritvoru zbog Veterinarskog zavoda, nevin. Tada je Ružić, koji je bio ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije, javno dobio packe od Vučića, koji mu je poručio: “Ako ti se ne sviđa ono što država radi, nemoj da sediš u Vladi”. Još jednom je umalo posvađao Dačića i Vučića svojim opozicionim nastupom u emisiji “Utisak nedelje”.
Dačić je nedugo potom Ružiću, ali i Milutinu Mrkonjiću, koji je stao na Ružićevu stranu, poručio da ako imaju suprotne stavove od njegovih, treba da mu izađu na crtu na kongresu stranke, kao i da je pogrešan pristup da neko podržava SPS samo zbog funkcija, a da ga ne podržava kada ih nema. Poruka koju je Dačić tada uputio Ružiću je i da se politika vodi glavom, a ne samo nekim drugim delovima tela. Na proslavi 24. rođendana SPS-a pre desetak dana bilo je upadljivo odsustvo otrgnutog Ružića.
Na pitanje gde je Ružić i da li i na njega misli kada najavljuje da će kongres SPS-a, koji će biti održan do kraja godine, biti kongres promena, Dačić je tada odgovorio:

- O tome da li će za Ružića biti mesta u rukovodstvu SPS-a odlučivaće delegati na kongresu. Uvek sam se zalagao za to da imam protivkandidata, ali izgleda da ga ove godine neće biti - izjavio je Dačić, a upitan gde je Ružić, inače redovan domaćin partijskih proslava, lider SPS-a kratko je rekao da je na odmoru.
Poslednji komentari
  • Svetlana Vreme: 31.07.2014 15:17h

    I dalje suvise paznje poklanjamo nebitnim stvarima sto nikako nije dobro s obzirom na tesku situaciju u kojoj se nalazimo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP