Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BURNA RASPRAVA U SKUPŠTINI

Dačić: Gospodine Šutanovac, kako vas nije sramota?

Autor: Beta | 30.08.2013 - 18:25:00h | Komentara: 3

Premijer Ivica Dačić rekao je danas da je njegova vlada ostvarila sve što prethodne nisu mogle ili želele i poručio da ni prethodni premijeri nisu svoje ministre predstavljali javnosti ranije.

ekspoze skupština dačić

Današnji ekspoze: Dačić | Foto: O. Bunić

Dačić je, nakon što je predstavio ekspoze rekonstruisane vlade u Skupštini Srbije, rekao da bi rasprava o izboru novih ministara trebalo da traje do osam sati večeras i da se sutra nastavi jer mu "ne pada na pamet" da se ova vlada bira kao prethodne vlade.
"Ja sam učestvovao u pravljenju svih vlada do sad, osim Đinđićeve, pa do poslednjeg trenutka niste znali ko će s kim da napravi vladu. Milošević je preko noći napravio vladu sa Šeseljem", rekao je Dačić.
On je rekao da obožava da bude u parlamentu jer je to najbolja institucija u Srbiji u kojoj nema laganja i pozvao poslanike da raspravljaju jer se u raspravi uvek pokaže ko je bolji.
"Kako vas nije sramota, gospodine Šutanovac, vi ste izabrani u dva minuta do ponoći, lično sam ja molio Tomu da prekinu diskusiju da biste vi i Koštunica napravili vladu da ne bismo išli na vanredne izbore", rekao je Dačić.
On je upitao DS i LDP šta zameraju vladi, da li je to što ka EU ide brzo, i da se, ako je to u pitanju, pridruže DŠ i dodao da iznose prazne kritike jer nemaju šta da zamere vladi.
Dačić je rekao da u ekspozeu nije govorio o kandidatima pojedinačno ali da su priložene biografije svih kandidata i da svako u raspravi može da kaže šta o njima misli.
"Možda u nekim diskusijama izražavate i bes sto su neki prihvatili kandidaturu. Ja nisam pitao Tasovca ni za koga je glasao, ni za koga će da glasa, ni Vanju Udovičića", rekao je Dačić.

Dragan Šutanovac

Dragan Šutanovac | Foto: Goran Srdanov

Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić rekao je da mlađim poslanicima nije zanimljivo da slušaju o prošlosti i da u parlamentu gledaju crno-beli film.

"Okrenimo se budućnosti Srbije jer o prošlosti možemo da pričamo šta hoćemo, prošlost da promenimo ne možemo, ali budućnost još možemo", rekao je Dačić.
Poslanik DS Dragan Šutanovac rekao je da u ekspozeu nema promena, da je prazan papir na kojem ne piše kakav je plan rešavanja krize, poreska reforma, kakav je program rešavanja krize.
"Hrabrost koju danas pokazujete uz podršku SNS niste imali pre dve tri godine. Nisam očekivao da ćete se baviti 2009. godinom tada ste bili najjača politička figura u vladi", rekao je Šutanovac.
Poslanik DS Janko Veselinović rekao je da je smšljeno da se sednica održava u nevreme, a da predsednik parlamenta premijeru dozoljava da se ponaša kao da je "rijatliti šou" jer vređa poslanike.
 
Poslednji komentari
  • VECA Vreme: 30.08.2013 19:11h

    GLE CUDA KO PRICA O SRAMOTI???????????????????

  • Neša Vreme: 30.08.2013 23:35h

    Sjajni tipovi, koji kažu, zaboravimo prošlost, gledajmo budućnost. Drugim rečima, zaboravite ono što smo drpali, gledajte da preživite! Ivicin pajtos, Zoran Tomašević, načelnik Uprave za obezbeđenje objekata i ličnosti u MUP Srbije, sada se baškari u Šljukinoj vili sa bazenom. I to da zaboravimo? Šljamu!

  • milovan Vreme: 31.08.2013 07:36h

    Dacicu SRPSKA bruko.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP