Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DOGOVOR NA VRHU

Dačić i Vučić će
hapsiti zajedno

Autor: M. Dakić | 18.12.2012 - 09:20:00h | Komentara: 65

Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, predsednik i potpredsednik Vlade Srbije, sinoć su više od osam sati u vili Bokeljka na Dedinju raspravljali o svim najvažnijim državnim pitanjima, a delovima sastanka prisustvovali su i ostali najviši državni funkcioneri.

Iako juče niko nije bio previše rečit u vezi s ovim noćnim zasedanjem, kako nezvanično saznajemo, vodila se žustra polemika, ali je na kraju usaglašen jedinstven stav o najvažnijim državnim pitanjima, među kojima je obračun sa korupcijom u koju su umešani i mnogi državni funkcioneri.

Čvrsto zamandaljena vrata: Ulaz u vilu Bokeljka

Čvrsto zamandaljena vrata: Ulaz u vilu Bokeljka | Foto: Oksana Krutenjuk

Dačić je zvanično potvrdio da dve najjače stranke u vladajućoj koaliciji - SNS i SPS - imaju potpuno jedinstven pogled kada je reč o pitanjima EU integracija, Kosova i Metohije i ciljeva ekonomske politike u narednoj godini.
- Pitanja o kojima se razgovaralo su veoma osetljiva i delikatna. Potrebno je jedinstvo i saglasnost je postignuta, uključujući i borbu protiv kriminala i korupcije, koja mora da se nastavi - rekao je premijer i objasnio da je ostao oči u oči sa svojim zamenikom da bi razgovarali o daljim koracima vlade i njenoj snazi da teška pitanja reši.

Sastanak trajao skoro do jutra: Vučić sa pratnjom

Sastanak trajao skoro do jutra: Vučić sa pratnjom | Foto: Oksana Krutenjuk

Platforma u četvrtak!

Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, razgovarao je juče sa ambasadorima Rusije, Kine i Velike Britanije o državnoj platformi
za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, dok će ona poslanicima u Skupštini Srbije biti predstavljena u četvrtak, saznaje „Alo!“.

Sastanku su prisustvovali i Mlađan Dinkić, Rasim Ljajić, Jovan Krkobabić, Nebojša Stefanović, Marko Đurić, Verica Kalanović, Nikola Selaković, Velimir Ilić, Aleksandar Vulin...

Najviše pažnje, međutim, izazvalo je iznenadno pojavljivanje direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića, čije ime je među prvima na listi za saslušanje zbog malverzacija u Azotari Pančevo.
Međutim, on je juče poručio da je u vilu Bokeljka došao da bi razgovarao s predstavnicima vlade o ceni gasa.
Bilo je reči o sredstvima koje treba obezbediti za gas, čija je cena u Srbiji ispod tržišne, a smatram da to treba da plate potrošači - naveo je potpredsednik socijalista.
- Vodila se vrlo ozbiljna rasprava jer se radi o velikim svotama, kao i o tome kakvu cenovnu politiku treba da vodi „Srbijagas“ s obzirom na nameru Vlade Srbije da se socijalna politika izdvoji iz javnih preduzeća - rekao je Bajatović,
koji smatra da dug treba da plate potrošači.
Mlađan Dinkić objasnio je da je na sastanku razmatrano i poslovanje
Elektroprivrede Srbije, „Srbijagasa“ i „Telekoma“, pa da su zato bili pozvani i direktori tih javnih preduzeća, a lider Nove Srbije dodao je da je sastanak bio “buran i dug”, ali da se završio konstruktivno.
 
Poslednji komentari
  • Biljana Vreme: 18.12.2012 11:49h

    Bajatovicu, ne bih volela da se ja poslednja smejem.... ali ako bas moram....

  • Mosa-Bec Vreme: 18.12.2012 11:58h

    Ma sve koji su krali i ojadili nasu Srbiju i njen narod , treba strpati u buvaru na dozivotnu robiju a imovinu konfiskovati !!!

  • Taki Vreme: 18.12.2012 12:02h

    Neka direktori kradu a od nas trazite da se poveća cena struje, sram vas bilo, doklećete .

  • Kati Vreme: 18.12.2012 12:06h

    Sve treba iyvaditi na cistc.

  • Radomir Vreme: 18.12.2012 12:36h

    Jel Beograd crnogorski grad kad se srpski politicari sastaju u vili "bokleljka".Zar u Srbiji nema predeli kao "pomoravlje","sumadija"...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP