Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RUKOVODSTVA SNS-a I SPS-a SUTRA USVAJAJU SPISAK NOVIH MINISTARA

Dačić i Vučić danas kroje novu vladu!

Autor: S. Vojinović | 24.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Tek nakon sastanaka rukovodstava SNS-a i SPS-a, koji su zakazani za sutra, konačno će se znati kako će izgledati rekonstruisana Vlada Srbije, saznaje „Alo!“. Juče se nije znalo ni koliko članova bi brojala jer nije isključeno da neki od resora budu pripojeni postojećim ministastvima.

Premijer i prvi  potpredsednik

Premijer i prvi potpredsednik | Foto: Nenad Đorđević

Izmene Zakona o ministarstvima, u kojima će biti navedeni struktura budućeg kabineta i broj resora, naći će se danas na sednici Vlade. Sutra će rukovodstva naprednjaka i socijalista izglasati kadrovska rešenja, a već je oformljen uzak krug onih koji konkurišu za upražnjene pozicije.


Ono što je jedino sigurno jeste da će Lazar Krstić voditi finansije. Saša Radulović i Svetlana Živanović najozbiljniji su kandidati za ministre privrede i poljoprivrede, dok je prvom čoveku BIA Nebojši Rodiću ponuđeno mesto ministra odbrane.

- Još se ne zna da li će resor regionalnog razvoja i lokalne samouprave, koji je vodila Verica Kalanović, ostati kao posebno ministarstvo, a neizvesno je i da li će ostati mesto potpredsednika za evropske integracije, što je bila Suzana Grubješić. Ukoliko bude ukinuto, nije isključeno da evropske integracije kontroliše vicepremijer Aleksandar Vučić, a sve u cilju da rekonstruisana Vlada nema veći broj članova.
On i Ivica Dačić trebalo bi da se vide pre sednice Vlade i da se dogovore, između ostalog, i o broju ministara i konačnim resorima. Definitivan spisak ministara znaće se u nedelju posle odvojenih sastanaka rukovodststava SNS-a i SPS-a - objašnjava naš izvor iz vladajuće koalicije.
U SPS-u nam je juče rečeno da Dačić još nije prelomio u vezi sa prosvetom i saobraćajem.
- Iako su neki mediji objavili da će Tomislav Jovanović, prodekan Medicinskog fakulteta, zameniti Žarka Obradovića, Dačić se lomi između njega i Branka Kovačevića, bivšeg rektora Univerziteta u Beogradu. Naime, neki članovi SPS-a nisu za Jovanovića jer mu zameraju što se odmah posle 5. oktobra, iako je bio istaknuti član SPS-a, naprasno povukao, godinama je bio u ilegali i sad je najednom vaskrsao! Umesto Milutina Mrkonjića, spekulisalo se da bi saobraćaj mogli da preuzmu Branko Ružić ili Novica Tončev, međutim, Dačić se s tim ne slaže. On još uvek razmišlja ko bi bio najbolji za tu funkciju - priča sagovornik „Alo!“ iz SPS-a.

Za mesto ministra kulture pominjani su Dejan Ristić, vršilac dukžnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije, i Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, dok se kao kandidat za ministra sporta pominje bivši rukometaš Predrag Peruničić.

Planirano je da Vučić ima najmanje dva savetnika iz inostranstva, a najverovatnije će to biti Alfred Guzenbauer i Piter Mandelson.

Mrka gura Slobu Miloševića u Vladu!


Mediji su juče objavili da je jedan od Mrkonjićevih naslednika Slobodan Milošević, direktor Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu. U SPS-u to demantuju.
- To je Milutin Mrkonjić prvi pokrenuo, pošto se njegov saradanik zove i preziva kao bivši jugoslovenski predsednik i lider SPS-a, a Mrka je i dalje slab na Miloševića... Međutim, od toga nema ništa. Dačić i ostali iz partije su, poznajući Mrkonjića, shvatili to kao šalu - dodaje izvor „Alo!“ iz te partije.

Poslednji komentari
  • milan Vreme: 24.08.2013 09:47h

    Vlada mora da rekonstruise politiku Srbije .Da ispravi kicmu i kaze EU jasno NE.

  • milan Vreme: 24.08.2013 13:49h

    jadni mi sa ovima,devedesete se opet vracaju!

  • StreLa Vreme: 24.08.2013 15:00h

    Eto,dočekasmo da nam Miloševićev i Šešeljev potrčko kroje kapu...

  • Rekonstrukcija ili smrt Vreme: 24.08.2013 16:35h

    Imajuci u vidu nove vetrove koji duvaju u Vladi Srbije, resio sam da njima u cast promenim ime pod kojm objavljujem komentare smatrajuci da je ovo novo ime primerenije sadasnjem trenutku za Srbiju.( umesto Zoran M.). Takodje ono odrazava nadcovecanske napore naseg tandema snova da nam zivot ucini dostojnijim coveka. Dakle, napred sa uzvikom na usnama: rekonstrukcija ili smrt!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP