Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DELEGACIJA VLADE SRBIJE DANAS NA KOSOVU

Dačić i Vulin se mole u Gračanici

Autor: S. Vojinović | 19.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić potvrdio je za „Alo!“ da danas odlazi na Kosovo.

Dačić uvek rado viđen gost u južnoj pokrajini

Dačić uvek rado viđen gost u južnoj pokrajini | Foto: Beta

- Sa svojim saradnicima odlazim na Kosovo da obiđem manastir Gračanicu. Naša delegacija dobila je sve potrebne dozvole od Euleksa za posetu južnoj srpskoj pokrajini - kazao je Dačić za naše novine.


Pored Dačića, na Kosovo još odlaze njegov državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić, Aleksandar Vulin, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju i generalni sekretar Vlade Veljko Odalović.

Hašim Tači je ne sednici kosovske vlade juče pojasnio najavljenu posetu premijera Srbije Gračanici.

- Dakle, zahtev premijera Srbije da poseti manastir Gračanicu ima religiozan karakter. Dozvolite da za svim građanima Kosova pojasnim da je zahtev premijera Srbije od striktnog verskog karaktera i smatram da ne postoje razlozi da se ne dozvoli jedna takva poseta - rekao je Tači.

Srpskom premijeru je nedavno bio zabranjen ulazak na Kosovo zbog čega je on zapretio i da neće učestvovati u dijalogu s Tačijem u Briselu.

Nakon toga je postignut dogovor da zvaničnici Srbije mogu da ulaze na Kosovu, ali je to juče ponovo zabranjeno ministru Aleksandru Vulinu, uz obrazloženje da je učestvovao na političkom skupu.

Ipak, Vulin je bez problema boravio na Kosovu i naveo da njemu „Euleks ništa nije zabranio, a da sa vlastima u Prištini nema komunikaciju”.

Samo dan pre odlaska Dačića na Kosovo rano juče ujutru u severnom delu Kosovske Mitrovice, odjeknula je jaka eksplozija. Meta napadača bio je restoran brze hrane „Do koske“, a od siline eksplozije oštećeni su i lokalni kafić i sportska kladionica. Vlasnik napadnutog lokala je, kako navode agencije, Đorđe Kostić, kandidat Samostalne liberalne stranke na izborima na Kosovu, zakazanim za 3. novembar.

Beograđanin Pretio da će Dačićevu decu baciti u septičku jamu!


Beograđanin Stefan S. (1995) saslušan je juče zbog pretnji da će decu premijera i ministra policije Ivice Dačića baciti u septičku jamu! Dačić u izjavi za „Alo!“ kaže da se ne boji za sebe, ali da mu nije svejedno zbog porodice.
-Ponoviću ono što sam i ranije govorio kada su pretili, ne samo meni, već i ostalim funkcionerima. A to je da se ne bojim za sebe i ne obraćam pažnju na njih, ali se brinem zbog dece. Neka nadležni rade svoj posao - komentariše Dačić.
Policija je juče posle saslušanja pustila mladića koji je pretio Dačiću. U konsultaciji sa tužilaštvom, prema njemu će se preduzeti zakonom predviđene mere, rečeno nam je u policiji.

Poslednji komentari
  • Darko Vreme: 20.10.2013 11:07h

    "ubice" se vratile na mesto zločina , ali falio im je mali aco i toma grobar !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP