Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VRH SPS-A ZASEDAO POSLE VUČIĆEVE PROZIVKE NJIHOVOG MINISTRA

Dačić izribao Ružića zbog podrške Đuriću!

Autor: I. K. - M. D. | 16.01.2014 - 22:38:00h | Komentara: 3

Ministar bez portfelja Branko Ružić dobio je ozbiljne kritike vrha stranke zbog svoje skandalozne podrške privedenom tajkunu Draganu Đuriću i našao se na korak do izlaska iz Vlade!

Kao jedna od opcija, na sastanku je predloženo i da Ružić sam podnese ostavku i tako “opere” stranku

Kao jedna od opcija, na sastanku je predloženo i da Ružić sam podnese ostavku i tako “opere” stranku | Foto: Marko Metlaš

Kako “Alo!” saznaje, vrh Socijalističke partije Srbije imao je juče interni sastanak posvećen Ružićevom istupu koji je ozbiljno uzdrmao temelje Vlade i doveo u pitanje opstanak socijalista u njoj. Prema rečima dobro obaveštenog izvora iz vrha SPS-a, kao jedna od opcija na sastanku je predloženo i da Ružić sam podnese ostavku i tako “opere” stranku.


Žrtva hakera?


Nekoliko sati nakon Vučićeve tirade protiv pomenutog ministra, na Fejsbuk stranici Branka Ružića osvanuo je žestok odgovor naslovljen sa “Druže predsedniče”, u kojem se socijalista obrušio na lidera naprednjaka, uz pravdanje da nije lopov, sve vreme mu se obraćajući sa “druže Vučiću”. Međutim, ova poruka ubrzo je obrisana, a Ružić se na istoj stranici oglasio obaveštenjem da mu je neko upao na Fejsbuk profil:
“Poštovani pratioci stranice, obaveštavam vas da je večeras u 22.36 ničim izazvano hakovana moja zvanična Facebook stranica. Branko Ružić”.

- Nakon što je Vučić preksinoć Ružiću uputio javni ultimatum da napusti Vladu ukoliko mu se ne sviđa šta ona radi, socijalisti su se odmah mobilisali svesni težine vicepremijerove poruke. Došlo je i do rasprave da Ružić treba da podnese ostavku zbog ogromne štete koju je stranci naneo svojom izjavom da je siguran da njegov prijatelj Dragan Đurić nije kriv - prenosi detalje ove situacije naš izvor iz vrha SPS-a. Juče niko od socijalista nije želeo javno da govori o ovom problemu niti da komentariše naša saznanja, a Ružić se i dalje ne oglašava.
Međutim, kako sada stvari stoje, izgleda da je ministar zadužen za EU uspeo da se izvuče. Premijer i njegov partijski šef Ivica Dačić na spornu situaciju osvrnuo se tek uopštenim i mlakim saopštenjem, u kojem Ružića čak i ne pominje imenom, već tvrdi da su u Nemanjinoj 11 potpuno jedinstveni.

- Napredak koji je ostvaren u dijalogu sa Prištinom i rezultati u borbi protiv kriminala i korupcije prepoznati su i od EU kao ključni kriterijumi za otvaranje pregovora o pristupanju EU. Te vrednosti podrazumevaju uspostavljanje vladavine prava i jednakosti pred zakonom svih građana, bez obzira na društveni status, finansijsku moć i političku pripadnost - navodi Dačić u pisanoj izjavi. On podseća i da je ova vlada formirana na principima pravde, bezbednosti i borbe protiv kriminala i korupcije i da oko toga nema dileme ni nejedinstva, ni na nivou stranaka niti članova Vlade.

Nema nejedinstva u Vladi: Dalić

Nema nejedinstva u Vladi: Dalić | Foto: Emil Čonkić


Ružićeva izjava dvostruko je problematična za socijaliste. S jedne strane, SPS se tokom mandata ove vlade uporno morao braniti od optužbi da štiti odgovorne u istragama o 24 sporne privatizacije, pa je Ružićeva podrška Đuriću samo doprinela takvim tumačenjima. S druge strane, ministar bez portfelja ovim je dao još jedan adut u ruke Vučiću da opravda raspisivanje vanrednih izbora, što socijalisti na svaki način žele da izbegnu jer su svesni da ih u narednoj Vučićevoj vladi neće ni biti. Da podsetimo, odmah pošto je vlasnik “Zekstre” i predsednik FK Partizan zadržan u pritvoru, ministar Ružić, inače Đurićev prijatelj i član uprave kluba, izjavio je da veruje u njegovu nevinost.
Poslednji komentari
  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 17.01.2014 00:39h

    Skupi sat,,veliki stan,,ministarsko mesto,o kome je reč pa o tatinom sinu i Dačićevom doglavniku Ružiću.Pitanje samo kako je Vučić nesmotreno napao ovog debelo privilegovanog druga. Kada i ako i Vučić jednog dana bude devizni milioner verovatno neče praviti ovakve greške. Amin

  • Драгомир Vreme: 17.01.2014 08:37h

    Ружићу,синко,гледај ме и слушај ша ти велим?Батали ту заштиту и не трпи гуркање у ребра оно ... Кажи им,кажи?Партије пропадају због мангупа из сопствених редова!Не бих рекао да си мангуп али си сигурно натеран да те мангупе штитиш.Да се међусобно штитите?А то кошта,бато?Него,ајд да ми неко објасни мени старом Драгомиру ша му је то ,,без портфеља,,?Или си министар или си у ,,резерви,,?Да сам ја газда СПС нико не би био у ниједном спортском клубу!Тамо једете и пијете па ако остане неки минут за партију онда дај да мало навратимо?

  • momazver Vreme: 18.01.2014 17:38h

    Ode Ruzic u budzakcic.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP