Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POJASNIO

Dačić: Ja sigurno neću biti uhapšen, ostali neka se zamisle!

Autor: A.O. | 10.03.2014 - 08:56:00h | Komentara: 24

- Lidera NDS Borisa Tadića sam držao četiri godine na vlasti i ne mogu da ostanem indiferentan kada vidim da me u novinama sada napada - kaže lider SPS-a.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Željko Šafar

Premijer i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić negirao je bilo kakvu povezanost, pa i kontakt sa Darkom Šarićem i odbacio mogućnost da bi mogao biti uhapšen, te rekao da jedva čeka da Šarić bude uhapšen, jer će mnogi morati tada da se zamisle, prenosi Telegraf.
- Najsrećniji ću biti kada Šarić bude uhapšen i onda će morati neki drugi da se zamisle – poručio je on u emisiji “Utisak nedelje” TV B92, dodavši da je potrebno ispitati kako je on mogao da legalizuje svo svoje bogatstvo.
Dačić je podsetio da on u to vreme nije bio na vlasti, a u vezi svog dugogodišnjeg šefa kabineta Branka Lazarevića rekao je da nije informisan za šta ga tačno optužuju, ali da je siguran da Šariću nije dao nikakve informacije, jer je kazao da ga nikada u životu nije ni video.
Prema rečima srpskog premijera, Lazarević je bio u kontaktu sa advokatom Šarića i MIšom Radulovićem, a kakve su informaciji prenosili, kako je naglasio, neka to pokaže istraga.
- Nije reč o kontaktima sa Šarićem, niko, ni ja, ni bilo ko drugi nije imao kontakte sa njim – istakao je Dačić, dodajući da se sa Lazarevićem nije čuo od kada je došao da da izjavu, na šta je, kako je naglasio, bio spreman i mnogo ranije, jer ne želi da se ta stvar politizuje.
Mišu Radulovića Dačić je, kako je kazao, poznavao kao i većina drugih iz javnog života, i ta priroda kontakata nije imala nikakvu kriminalnu pozadinu.
Upitan da li veruje da će biti uhapšen, Dačić je odlučno odgovorio: “Ja sam siguran da neću biti uhapšen“.
Istovremeno je kazao da takve priče imaju samo za cilj da se aboliraju drugi koji su pomogli Šariću da se legalizuje njegovo bogatstvo.
Dačić je u prilog svemu što je rekao pokazao fotografije sa susreta sa šefovima policijskih organizacija za borbu protiv narkotika.
Govoreći o političkoj sceni, Dačić je primetio da je lidera NDS Borisa Tadića držao četiri godine na vlasti te da ne može da ostane indiferentan kada vidi u novinama da ga on sada napada.
Dačić je kazao da je imao korektnu saradnju sa Vučićem, ali da su SNS i SPS praktično alternative.
Upitan da li postoji “pritisak spolja” da ostane u vladi, pošto javnost spekuliše da Ketrin Ešton, kako je rekla voditeljka, ne bi mogla zamisliti vladu bez njega, Dačić je kazao da je ulaganjem svog svog šarma privukao Eštonovu da bude korektna prema nama, i da se zbližio s njom, ali da nisu razgovarali o tome da mora da ostane u vladi, niti misli da bi bilo ko spolja uticao na to ko će formirati vladu.
On je rekao da mu izborna kampanja praktično nije ni potrebna, jer je vodi time što je do sada radio, a ako je uradio dobar posao onda će, uveren je, glasati za njega.
- Ja mislim da je najbolji slogan SPS, za vreme Miloševića, bio “Svi smo mi pomalo socijalisti“, ali narod pamti bezveznije slogane, kao što je “Što jes jes – najbolji je SPS” – rekao je on dodajući da je sam osmislio jednostavan slogan “Dačić.”
Poslednji komentari
  • Fiona Vreme: 10.03.2014 10:05h

    Kada cemo se konacno osloboditi koferceta?! Sigurna sam da ce I on uskoro odgovarati za svoja dela!

  • Izbori Vreme: 10.03.2014 10:42h

    Dok ga je Dacic vukao i pomagao mu, bio mu je dobar, cim je produzio dalje, jer ne moze da gleda kako uništavaju državu, Tadić je počeo da ga blati na sve strane.

  • Zvoncica Vreme: 10.03.2014 10:44h

    Oduvek su gori za boljima lajali.

  • Gargamel Vreme: 10.03.2014 12:02h

    Kako neko moze da tvrdi da nece biti uhapsen? On je sad otvoreno rekao da misli da je iznad zakona!!! Cccc….

  • Pavlovic Vreme: 10.03.2014 13:13h

    Advokat sam po profesiji i iskreno ja ne vidim nikakvu vezu izmedju Darka Sarica i Ivice Dacica. Ako se vodimo logikom kojom se Dacic razapinje po medijima, onda treba da se uvede u KZ RS da svaki kontakt koji se stvori pogledom izmedju dve osobe oznacava saradnju. Meni je ovo smesno. Da tuzilastvo moze da optuzi Dacica za saradnju, verujte mi uradilo bi to istog trenutka. Ovo je sve politicki dirigovano zbog izbora.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP