Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDIZBORNA KONVENCIJA SPS-PUPS-JS U „ARENI“

„Dačić je Napoleon, dobiće Nobela za mir“

Autor: B. Jelovac | 03.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 24

„Srbiji su potrebne reforme sa ljudskim likom, za ljude, a ne protiv njih, i ja vam garantujem da ćemo donositi zakone u interesu radnika, a ne tajkuna“, poručio je juče lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić na predizbornoj konvenciji SPS-PUPS-JS u beogradskoj “Kombank areni”, rekavši za sebe da je „čovek iz naroda, koji govori narodskim jezikom i koji zna i da zapeva“.

Dačić na miting došao sa  porodicom

Dačić na miting došao sa porodicom | Foto: Oliver Bunić

Njegovi koalicioni partneri, međutim, nisu škrtarili na komplimentima, pa je Milan Krkobabić, zamenik predsednika PUPS-a, Dačića nazvao „Napoeleonom političke scene Srbije 21. veka“, dok je lider JS-a Dragan Marković Palma izrazio uverenje da će krajem ove godine lider socijalista dobiti i Nobelovu nagradu za mir.


SPS protiv spomenika Slobodanu Miloševiću?!


Pokret socijalista saopštio je da je SPS glasao protiv njihovog predloga o postavljanju spomen-ploče Slobodanu Miloševiću u Obrenovcu, koji su podržali svi odbornici SNS-a, te da su socijalisti, da apsurd bude veći, na istoj sednici zajedno sa DS-om kao predlagačem i URS-om doneli odluku da se u Obrenovcu postavi spomen-ploča Zoranu Đinđiću.

Dačić je na skupu rekao da se zalaže za članstvo Srbije u Evropskoj uniji, očuvanje Republike Srpske i zaštitu srpskih interesa na Kosovu i Metohiji. On je istakao da će voditi Srbiju ka EU, ali je upozorio Uniju i kosovske Albance da konstruktivnost Srbije u briselskim pregovorima ne doživljavaju kao slabost, jer je to snaga Srbije. Govoreći o briselskim pregovorima, Dačić je rekao da je na njima branio interese Srba i da se izborio za Zajednicu srpkih opština.

- Nismo ih vodili da bismo pomogli Tačiju. Ja bih ga najradije uhapsio zbog onoga što je radio Srbima - rekao je Dačić.
On je sindikatima dao garanciju da nijedan zakon neće biti donet bez mišljenja radnika i sindikata.

Palmine omladinke

Palmine omladinke | Foto: Oliver Bunić


- Mi nemamo druge koje štitimo, osim onih koji žive od svoga rada. Uradićemo sve da se ne otpuštaju radnici, nego da se zapošljavaju, kao i da prestane egzodus mladih i da i oni mogu normalno da žive i rade u ovoj zemlji. I ne nudimo vam kredit kao neki, već vam dajemo garanciju - rekao je Dačić, posle čega su učesnici konvencije u punoj „Areni“ skandirali „Ivice, Ivice“.

U jednom delu nastupa, Dačić je progovorio i na ruskom jeziku, obraćajući se specijalnom izaslaniku predsednika Ruske Federacije, koji je prisustvovao skupu.
Poslednji komentari
  • bomar Vreme: 03.03.2014 09:24h

    Mislim da je do sada ovaj covek pokazao koliko vredi! Apsolutni je lider i za Vladu predstavlja osnovu , pravi je kapiten ekipe! U prevodu, Dacic je za Vladu isto sto i Messi, Inesta i Xavi zajedno za Barcelonu!

  • Lola Vreme: 03.03.2014 10:31h

    Dačić je već pokazao srčanost i borbu za Srpsko bolje sutra, samo napred!!

  • Biblioteka Vreme: 03.03.2014 10:45h

    Moram priznati da sam malo gledala na TV-u, narocito mi se dopalo obracanje na ruskom jeziku. Spoljna politika koju je vodila Daciceva vlada postigla je rezultate. Napokon smo mi ti koji su faktor stabilnosti, a ne veciti uzrocnik problema.

  • Vanja-Natalija Vreme: 03.03.2014 10:49h

    Cak i ako ne dobije Nobelovu nagradu za mir, velika je cast biti kandidovan. Drago mi je da se u svetu prepoznaje trud koji je ulozen u resavanje pitanja Kosova.

  • devic Vreme: 03.03.2014 10:58h

    Da nema Dacica, Srbija bi prosla gore nego Ukrajna, da ne kazem kao Libija i Egipat!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP