Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OTKROVENJE

Dačić kao mesija, a socijalisti apostoli

Autor: | 03.08.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Ponosan sam što sam premijer Vlade koja je otvorila pregovore sa EU. Ako ovako nastavimo, mi ćemo sigurno biti sledeći koji će biti primljeni, rekao je Ivica Dačić na početku sednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije na kojoj će se raspravljati o aktuelnoj političkoj situaciji.

Iz premijerske fotelje na tron patrijarha: Dačić

Iz premijerske fotelje na tron patrijarha: Dačić

- Postavili smo ciljeve: pregovori sa EU, smanjenje stope nezaposlenosti... Zato sam kao premijer predložio promene u ekonomskoj sferi kako bi se dobilo ubrzanje - rekao je Dačić. On je članove SPS-a pozvao da rade za Srbiju, a ne za sebe.


- Pozivam vas da budete apostoli koji će širiti novu veru po Srbiji. Veru nije širio samo Hrist, nego su mu za to bili potrebni i apostoli - rekao je Dačić. Premijer se takođe zahvalio Žarku Obradoviću i Milutinu Mrkonjiću, koji su sami predložili da se izaberu novi ministri.

- Rekonstrukcija Vlade neće se odraziti na njihove pozicije u partiji. Žarko Obradović ostaje zamenik predsednika SPS-a, a Mrkonjić potpredsednik. Razgovaraćemo u narednom periodu i o državnim sekretarima, pomoćnicima, direktorima... Mislite da je bilo lako donositi ove odluke, nije bilo - objasnio je.

Predsedništvo SPS-a jednoglasno je podržalo odluku Dačića o prekompoziciji vladajuće koalicije i predlog da Mlađan Dinkić i URS ne budu više u Vladi Srbije.

Inače, Dačiću ovo nije prvi put da širi veru u javnosti. Tako je nedavno gostujući u „Utisku nedelje“ citirao Jevanđelje po Mateju: „Široka su vrata i širok put što vode u propast i mnogo ih ima koji idu njima, uska su vrata i uzak put što vode u život i malo ih je koji ih nalaze“.
Poslednji komentari
  • aleksa Vreme: 03.08.2013 08:58h

    Sto dalje od SpS i njihovih poruka .Ali ,Vucic je u mat poziciji .SNS mora da se okrene DSS i odbaci EU i krene ka spasu Srbije.

  • DSV Vreme: 03.08.2013 14:05h

    prvo skoci pa kazi HOP.Jer to sto pricas je lAZ .DATUM za pocetak pregovora jos nije dobijen !Kosovo si delimicno ali kad ga u potpunosti PREDAS SIPTARIMA ,mozda evropa ako do tad bude postojala i bude pregovarala sa Srbijom jedno 12 GODINA .Toliko treba samo da ZAKONE uskladite sa evropskim !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP