Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SPS, PUPS I JS POTPISALI JUČE KOALICIONI SPORAZUM ZA IZBORE

Dačić, Krka i Palma spremni za bitku!

Autor: Svetlana Vojinović | 04.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Lider socijalista Ivica Dačić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić potpisali su juče koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na vanredne parlamentarne izbore 16. marta, a lista će nositi naziv „Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS“.

Stari koalicioni partneri uvereni su u još bolji rezultat nego pre dve godine

Stari koalicioni partneri uvereni su u još bolji rezultat nego pre dve godine | Foto: O. Bunić

Koalicija neće menjati kvote u budućem sazivu republičkog parlamenta u odnosu na ranije potpisani koalicioni sporazum. Prema toj računici, kako je “Alo!” već objavio, SPS će imati oko 55 odsto poslanika, PUPS 27, a JS 18.


Lider socijalista Ivica Dačić naglasio je da je ta koalicija posle prvog poluvremena spremna da nastavi da menja Srbiju, gradi je i zapošljava, vodeći računa, osim o uspostavljanju pravne države i nastavku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, i o odbrani temeljnih vrednosti socijalne pravde.

- Naša koalicija je u funkciji odbrane radničkih interesa i onih koji žive od svoga rada. Mi nikad nismo bili kočnica bilo kakvih reformi - istakao je Dačić, uz ocenu da ne prihvata da su dobre samo one reforme koje se baziraju na smanjenju prava radnika.

- Ova vlada nije stala jer je loše radila, već na osnovu dogovora da je potreban puni, veći legitimitet za buduću vladu - precizirao je Dačić.

Na pitanje da li očekuje i postizbornu koaliciju sa naprednjacima, Dačić je odgovorio da će SNS i koalicija oko SPS-a zajedno imati ogromnu većinu, a da će o eventualnom učešću u novoj vladi moći da se govori tek nakon izbora.

Branko Ružić

Branko Ružić | Foto: O. Bunić

Marković je rekao da je 2008. napravljen preokret kada je formirana proevropska vlada i da je upravo ta kalicija najzaslužnija za to što Srbija uživa veliku popularnost u Evropi.


- Dačić je bio sedam puta u SAD. Ej, ljudi! Da Amerika poziva sedam puta nekoga ko se preziva na „ić“! U Briselu je bio 30 puta - hvalio je Marković koalicionog partnera i dodao da ga više niko neće naterati da glasa za nekog ministra, a da se unapred zna da će uništiti Srbiju.

Milan Krkobabić ocenio je da „u Srbiji imamo mnogo političara, malih, velikih i srednjih“.

- Dačić je prešao čarobnu granicu političara i postao državnik, a Marković je postao primer i obrazac kako treba da se vodi lokalna samouprava - dodao je on. Koalicija SPS-PUPS-JS najviše glasova osvojila je na izborima 2012, oko 14,5 odsto ili 550.000 glasova, a da 16. marta, kako su poručili, očekuju najbolji izborni rezulat od 2000. godine.

Obradović šef izbornog štaba, i Ružić na listi!

Prvi put posle 10 godina, Branko Ružić neće biti šef izbornog štaba, već će ga na toj poziciji najverovatnije zameniti Žarko Obradović.
- Po odlasku iz Vlade, Obradović je bio zadužen da se isključivo bavi strankom, dok je Ružić postao ministar, tako da je normalno da Obradović bude na čelu izbornog štaba. Ružić će biti kandidat na našoj listi poslanika za Skupštinu Srbije - objašnjava za „Alo!“ izvor iz SPS-a.

Dačić: Tadiću, Đilase, Čedo, vi ste prošlost!


Dačić je juče kritikovao Dragana Đilasa, Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka, koji, kako je ocenio, hoće u koaliciju sa SNS-om. On je istakao da je oni koji izgovaraju optužbe na račun predsednika SNS-a Aleksandra Vučića za diktaturu i stvaranje autokratskog režima upravo žele da uđu u vlast.
- Tadić i ostali su bogovi demokratije, Amon Ra, Zevs i ostali. Spustite se malo na zemlju. Ne postoji vakcina za vaš povratak na vlast, vi ste prošlost - poručio je Dačić.

Poslednji komentari
  • Irena dss Vreme: 04.02.2014 08:25h

    Izdali ste sve postulate Socijalista .Vratite se na patriotski put.

  • Vukan Vreme: 04.02.2014 09:03h

    Moramo ukinuti model vlasti i postaviti Visokog predstavnika! Ivica je u svakoj čorbi mirođija. Dačić je mutirao od reketaša za izvoz malina, pa Koferče, pa, pa, sve do Banana men i sad priča o čistki u MUP-u. O`Bože, Bože naš zašto si nas ostavio?! Ivici moramo da ........ glavu na Terazijama i da mu u usta stavimo jabuku kao .....!

  • Evropljanin Vreme: 04.02.2014 11:32h

    Dali postoji neka etika kod nas?Vučić je gospodin.Ostali su: Dačić,palma,krka.Na šta to liči?Dali je to tako u Evropi?Dali se i tamo vredjaju birači i njihovi lideri.

  • Nesa Vreme: 04.02.2014 11:38h

    Daleko vam lepa kuca svima-Krvopije i paraziti-politika vam sluzi samo za licno bogacenje i nista vise.

  • budimir Vreme: 07.02.2014 11:22h

    PUPS, SPS, JS idu lagano na 25% glasova gde god se pojave, i u BG i u Republici.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP