Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OŠTRO!

Dačić: LDP ima teško izlečivu bolest!

Autor: | 03.02.2014 - 15:04:00h | Komentara: 3

Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Jedinstvena Srbija (JS) potpisale su danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima 16. marta, a njihova izborna lista će se zvati "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS".

Imamo druga posla: Premijer Ivica Dačić

Premijer Ivica Dačić | Foto: FoNet

Ova koalicija je jedina izdržala probu vremena i probu teških odluka donošenih tokom obavljanja vlasti, izjavio je lider SPS Dačić, uz konstataciju da je koalicioni sporazum isti kao za izbore 2012. godine i da je ponovo potpisan samo zbog zakonskih obaveza.
Kako je istakao, koalicija SPS-PUPS-JS na predstojeće izbore izlazi ne da bi tražila poverenje da ostane na vlasti, već da dobije podršku za ono što je do sada radila, "za ideje i jasnu politiku", jer je Vlada na čijem je čelu pokazala da ume da radi za Srbiju i ubuduće želi da to čini još više.
Dačić je rekao da koalicija na čijem je čelu nije razgovarala sa drugim strankama o svom širenju, niti to hoće, a da je potpuno logično da posle izbora o novoj Vladi razgovara sa sadašnjim partnerom - Srpskom naprednom strankom (SNS).
Dačić je dodao da je siguran i da će stranke koje čine Vladu u ostavci ostvariti dobre rezultate na izborima, a da li će nastaviti saradnju, o tome će razgovarati posle njih.
"Kakva će koalicija biti u narednom periodu, odrediće narod... Zato se uopšte ne opterećujem time ko se kome obećao i šta ko priča", naglasio je on.
Dačić je podsetio da je Vlada čiji je premijer nastala "uz strahovanje zapadnih zemalja kako će funkcionisati i kakve će odluke donositi", pa je čak i američki ambasador Meri Vorlik išla kod predsednika Srbije i pitala zašto mandat nije poverio Borisu Tadiću.
"Od nas ništa nisu očekivali, a mi smo uradili najviše u istoriji Srbije. Sada će nam biti teže, jer su očekivanja veća", konstatovao je on.
Političkim protivnicima koji tvrde da Srbija neće napredovati ako sadašnja koalicija ostane na vlasti, Dačić je poručio da se "spuste na zemlji", jer je njihovo vreme prošlo i "ne postoji vakcina za povratak".
"Čeda Jovanović kaže da je on brana za Slobinog pulena. O čemu pričamo mi, ej, danas je 2014. godina. Za šta je on brana, vakcina... Mislim da oni imaju bolest koja je teško izlečiva. Političku bolest mislim, ne zdravstvenu", rekao je Dačić.
On je, na pitanje o šefu izbornog štaba, odgovorio da još nije određen, i dodao da, ako novinari misle na Branka Ružića, koji je do sada bio na toj funkciji, da su kadrovske promene nužne i neminovne i da "nije reč o nekom
dramatičnom sukobu i konflikitima".
Upitan o tome da li će izbori biti održani na području Kosova, Dačić je objasnio da će to biti jedna od tema o kojoj će se govoriti na sednici Saveta bezberdnosti UN 10. februara i da Srbija želi da ih organizuje kao i one 2012.
godine.
Poslednji komentari
  • jovan Vreme: 03.02.2014 17:57h

    To je dzibersko kafanski vokabular druze Dacicu! Sad mi je jasno sto vas Vucic tera iz vlade. Nije vam ni mesto, idite u kafano, tamo su takvi kao vi. Ovo veoma ozbiljno predlazem!

  • malena Vreme: 03.02.2014 20:41h

    Toliko cirkusa na politickoj sceni da ce Vas ljudi precrtati mnogo pre izbora,jedini dostojan i dosledan sebe je ostao Aleksandar Vucic,a svi Vi drugi privlacite samo medijsku paznju.

  • Zoran Vreme: 03.02.2014 22:16h

    Dachic je ovaj put u pravu....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP