Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LAZAREVIĆ OPTUŽIO BIVŠEG ŠEFA

Dačić me upoznao sa Mišom Bananom

Autor: Svetlana Vojinović | 20.02.2014 - 20:00:00h | Komentara: 6

Otpravnik poslova Ambasade Srbije u Atini Branko Lazarević juče je na saslušanju u policiji izjavio da ga je sa Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana, optuženim za šverc kokaina iz Južne Amerike, upoznao premijer Ivica Dačić!

Branko Lazarević

Branko Lazarević ulazi na saslušanje

Bivši Dačićev šef kabineta pokušavao je nevešto da se izvuče kada su mu predočeni dokazi da je grupi Darka Šarića cinkario policijske informacije, saznaje „Alo!“

Lazarević se juče oko 10 sati pojavio u zgradi MUP-a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, ali nije davao izjave novinarima.

Ivica Dačić

Lazarević je bio šef kabineta Ivice Dačića| Foto: M. Đurica

Lazareviću određeno
zadržavanje do 48 sati

 

Lazareviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, pošto je saslušan u policiji. On je sinoć, uz krivičnu prijavu koja ga tereti za odavanje službene tajne i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, sproveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal gde ga je o navodima krivične prijave saslušao zamenik specijalnog tužioca.

- On je više od devet sati saslušavan u Upravi kriminalističke policije. Na razgovor je došao siguran u sebe, ali kako je vreme odmicalo i kako su mu postavljana nezgodna pitanja, njegovo raspoloženje se menjalo.
Pitali su ga o kontaktima koje je imao sa optuženim pripadnicima Šarićeve grupe, informacijama koje im je dostavljao o njihovom praćenju i prisluškivanju, ali i merama koje su se preduzimale protiv njih. Pitali su ga i o susretima sa advokatom iz Novog Sada Radovanom Štrpcem, glavnim optuženim za pranje Šarićevih para u Srbiji.
Lazarević je kazao da ga je Ivica Dačić upoznao sa Mišom Bananom. Međutim, na konkretne dokaze da je održavao vezu sa šarićevcima, on je pokušao da vrda s odgovorima. Zapravo, vrlo nevešto je pokušavao sebe da operem, izbegavajući da konkretno odgovori, postajao je nervozan i mucao je - priča sagovornik „Alo!“ iz istrage.

Rodoljub Radulović  zvani Miša Banana

Rodoljub Radulović zvani Miša Banana | Foto: RAS

Kontakti Lazarevića i Šarićeve grupe zabeleženi na 130 diskova (fotografije, tonski i video-zapisi) iz 2008. i 2009, kada je on bio jedan od najuticajnijih ljudi u MUP-u, a postoji i izveštaj policije od 13. januara 2012. u kojem se ukazuje na vezu sa Zoranom Ćopićem i Radovanom Štrpcem, članovima narko-klana, glavnooptuženima za pranje Šarićevih para u Srbiji. Policija je navela da je Lazarević javljao Štrpcu „da članove Šarićeve grupe prati policija, pa da obrate pažnju na komunikaciju“.

Lazarević ne utiče na odnose SNS-a i SPS-a

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je da zakon važi jednako za sve i da ne vidi kako bi saslušanje bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića moglo da utiče na odnose SNS-a i SPS-a.
- To se tiče institucija koje treba da rade svoj posao i zakona, a zakon jednako važi za sve - rekao je prvi potpredsednik Vlade na pitanje može li saslušanje Branka Lazarevića da promeni odnose u koaliciji. On je dodao da ne vidi u kakvoj je vezi saslušanje Lazarevića s odnosima između političkih partija, kao što takvu vezu nije video ni prilikom privođenja poslanika SNS-a Dragana Tomića.
- Ovde posao radi prvo policija, pa tužilac, pitajte tužioca šta misli o tome, ne verujem da ga interesuju političke

Poslednji komentari
  • aca Vreme: 20.02.2014 22:09h

    Ode koferce pod led.

  • Kos Vreme: 20.02.2014 22:45h

    zasto je ovde vazno sta misli vucic i on je gradjanin kao mi samo se trenutno u sve mesa

  • p Vreme: 21.02.2014 03:33h

    opa!

  • metoh Vreme: 21.02.2014 06:49h

    Sada ste na kori od banane .............................

  • ????? Vreme: 21.02.2014 07:12h

    tužioca na sud zato što nije radio svoj posao pre pet godina.a vučić da je patriota ne bi pre nekoliko godina ulazio u koaliciju sa strankom čije je predsedništvo kompletno zrelo za zatvor a čiji je predsednik ivica.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP