Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KADROVSKA KOMBINATORIKA ZA NOVU VLADU, SOCIJALISTI DOBILI PONUDU SNS-A

Dačić ministar odbrane?!

Autor: I. Kljajić | 25.03.2014 - 12:00:00h | Komentara: 9

Lider socijalista Ivica Dačić mogao bi da postane prvi čovek odbrane u vladi Aleksandra Vučića, saznaje „Alo!“. Ukoliko Socijalistička partija Srbije ugovori postizborni savez sa Srpskom naprednom strankom, naš izvor otkriva da će Dačiću biti ponuđena fotelja ministra vojnog, za koju je Vučić procenio da je prava mera za doprinos socijalista u novoj vladi.

Ivica Dačić

Smotra pred starim  i novim ministrom?: Nebojša Rodić i Ivica Dačić | Foto: FoNet

 

Zanimljivo je da će lider SPS-a, ako se ova ponuda sprovede u delo, sesti u fotelju u kojoj je donedavno sedeo upravo Aleksandar Vučić

- I pre izbora je svima bilo jasno da Dačić nema nikakve šanse da zadrži policiju. Sada kada SNS ima apsolutnu vlast, SPS može samo da prihvati ili ostavi ono što Vučić stavi na sto. Ponuda koja se trenutno vaga u pregovorima je Ministarstvo odbrane, na čije čelo bi, ako se sve ostalo dogovori, trebalo da sedne Dačić - objašnjava tok pregovora naš sagovornik iz Nemanjine 11.


Osim što će Dačić morati da ustupi mesto premijera Vučiću, zanimljivo je da će lider SPS-a, ako se ova ponuda sprovede u delo, sesti u fotelju u kojoj je donedavno sedeo upravo Aleksandar Vučić, koji se u rekonstrukciji vlade odrekao funkcije ministra odbrane i nastavio samo kao prvi potpredsednik vlade. Nasledio ga je takođe naprednjak Nebojša Rodić.

Ketrin Ešton čestitala Vučiću
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton čestitala je predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću na pobedi na parlamentarnim izborima i uputila mu pregršt komplimenata. „Želela bih da vam čestitam na pobedi i poželim sve najbolje u daljem radu. Građani Srbije prepoznali su vaše napore i viziju i nagradili vas poverenjem da ih vodite ka EU... Želela bih da posetim Srbiju čim nova vlada bude oformljena, kako bismo razgovarali o daljim koracima Srbije na putu ka EU“, navela je u čestitki.

Ipak, broj partnera sa kojima SNS kreće u novi mandat još nije poznat, jer, kako saznajemo, pregovori uveliko traju i između Vučića i stratega Nove demokratske stranke Miodraga Mikija Rakića, te ostaje da se vidi hoće li u vladi biti mesta i za Borisa Tadića.

U iščekivanju da se konstituiše parlament, predsednik Tomislav Nikolić poručio je juče da će buduća vlada Srbije neće biti ni proruska, niti proevropska, već - prosrpska!
On je rekao da će o mandataru za sastav Vlade odlučiti nakon konsultacija sa liderima partija koje imaju poslanike u parlamentu.

- Onaj ko dokaže da ima većinu da izabere vladu, dobiće mandat - naglasio je Nikolić.

Kao Kristijano  Ronaldo:  Branko Ružić

Branko Ružić | Foto: Oliver Bunić

Ružić: Šarić će skinuti ljagu sa SPS-a


Član Predsedništva SPS-a Branko Ružić izjavio je da ga kao građanina i političara „uopšte ne zabrinjava šta bi Šarić mogao da kaže“.


- Siguran sam da će govoreći istinu skinuti ljagu sa SPS-a. Zanima me ono što i prosečnog građanina. Ja sam prvi za to da svako ko ima bilo kakve veze sa Šarićem iz SPS-a bude procesuiran - poručio je Ružić.


Govoreći o spornom klubu „Vanila“, koji se nalazi u zgradi predsedništva SSP-a i povezuje sa narko-bosom Darkom Šarićem, Ružić kaže da se na osnovu „malog ugovora o zakupu“ pokušava reći da je Šarić uticao na SPS.


- Šarić nije kupio sedište SPS-a i taj objekat. Nije Šarić predsednik SPS-a. To su zaista manipulacije - naglasio je on, i dodao da su te teze o navodnom zakupu opovrgnute još pre pet ili šest godina. Upitan o odnosu sa Vučićem, koji ga je otvoreno kritikovao, Ružić je rekao da je to „odnos miroljubive koegzistencije“, a odnos SPS-SNS je opisao kao vrlo pragmatičan, jer je dao rezultate.


- Odnos sigurno nije emotivan... Nismo u poziciji da tražimo bilo šta, možemo samo da očekujemo, što se resora tiče. Mi smo ovoreni, ako Vučić proceni da smo mu potrebni da Srbija ide dalje, mi smo tu - poručio je Ružić.

Poslednji komentari
  • Vladimir Vreme: 25.03.2014 12:10h

    Gde Dacic sme kod vojske ,ko zatvoru ce da bude

  • Ivan Vreme: 25.03.2014 12:16h

    Prosto mi ne ide u glavu zasto SNS sama ne formira vladu? Bukvalno prepravljaju volju gradjana, a sve samo da bi "podelili odgovornost". Nema ovo bas mnogo smisla sto planiraju da urade. Mislim da ce biti nezadovoljni zbog svega ovoga i clanovi SNS-a, i glasaci, i visoki funkcioneri koji nece dobiti funkcije, a objektivno, cekali su ih 100 godina, s obzirom da radikali na vlasti nisu bili dugo, a sad kad je SNS dosao na vlast, ona je ipak bila dosta ogranicena. Sada mogu da imaju apsolutnu vlast, i nece da je uzmu. Mislim da ce ih to kostati na kraju.

  • dare Vreme: 25.03.2014 13:56h

    Sve je isto samo njega nema....

  • dejan Vreme: 25.03.2014 14:27h

    Sjasi Kurta da uzjaše Murta.Dokle vise ovi iz SPS i SNS (SRS) da nas vode kroz život ?

  • dada Vreme: 25.03.2014 16:34h

    .... ako se ovo dogodi i Dacic postane ministar odbrane Vucicev pad sa politicke scene Srbije ce biti gori nego Milosevicev... nema sanse ovo da se desi - ne daj Boze

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP