Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NE ROBUJEMO PROŠLOSTI

Dačić: Moderna Srbija nije cilj, već put

Autor: Tanjug | 05.08.2014 - 09:19:00h | Komentara: 1

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da moderna Srbije "nije cilj, već put" i poručio da se Vlada Srbije trudi da taj put i pređe.

Ivica Dačić

Ivica Dačić

 
Dačić je, gostujući u emisiji "Oko" na Radioteleviziji Srbije, ocenio da je Srbija u poslednjih 20 godina imala nekoliko prilika da taj put pređe, ali da to nije učinjeno, podsetivši na većinsku podršku Slobodanu Miloševiću 1990. i Zoranu Đinđiću 2000.

On je istakao da važno sada naprviti taj put jer Srbija ima tradiciju propuštenih prilika i izneverenih očekivanja, dodavši da to nije pitanje samo za Srpsku naprednu stranku.
"Bez toga da Srbija zakorači snažno napred mi ćemo biti robovi prošlosti", ocenio je Dačić i dodao da je danas BDP Srbije svega 65 odsto od onog koji je bio 1989.

Ivica Dačić miri zavađene

Ne smemo da robujemo prošlosti: Ivica Dačić | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

 
Ministar finansija Dušan Vujović, odgovarajući na pitanje kada mogu građani Srbije da očekuju otvaranje novih radnih mesta, izjavio je da nervoza ne pomaže i da svi znaju da nije moguće odmah otvoriti nova radna mesta.
"Mi čistimo i pripremamo teren na mnogim poljima. Zaključivanje problema preduzeća u restrukturiranju otvoriće prostora da se krene ispočetka na zdravim osnovama. Čišćenje situacije u budžetu stvoriće osnovu za zdrave finansije, koja će omogućiti mnogo veći priliv kapitala, otvaranje pregovora o 32. poglavlju podići će ugled Srbije i stepen poverenja zapadnih investitora...", rekao je Vujović.

Dušan  Vujović

Dušan Vujović | Foto: Đorđe Kojadinović

 
Prema njegovim rečima mnoge zemlje su u ovoj fazi pristupanja Evropskoj uniji imale mnogo veći priliv investicija, istakavši da i on to očekuje najviše za godinu dana.
"Reč je o mesecima, a najviše o godinu dana, kada ćemo osetiti ove stvari, ali ne smemo da pravimo paniku, već da to sprovedemo korak po korak", rekao je Vujović.

On je istakao i da to što se kasni "možda 15 ili mesec dana u nekim stvarima" jeste "sitnica" u odnosu na rešenost Vlade Srbije da sve solidno pripremi i postavi, a zatim i krene u, kako je naglasio, najvažniji deo - primenu.
"Do sada smo mnogo toga donosili i govorili, a malo radili", rekao je Vujović i zaključio da je došlo krajnje vreme da se poslovica "Piši kao što govoriš" preformuliše u "Radi kao što pišeš".
Poslednji komentari
  • Grufnatije Vreme: 05.08.2014 09:24h

    ok, a sta je cilj nakon tog puta, sta to uopste znaci?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP