Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAJAVIO

Dačić: Moguća je zamena resora sa SNS!

Autor: Tanjug | 03.08.2013 - 09:26:00h | Komentara: 1

Premijer i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je jutros da je moguća zamena ministarstava sa Srpskom naprednom strankom i da će rezultat rekonstrukcije biti mnogo stabilnija Vlada.

"Cilj je da promenimo Srbiju na bolje, nije pitanje više ili manje vlasti, već da radimo drugačije, menjamo ceo sistem da bi država mogla bolje da funkcioniše", istakao je Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Ko će kome, ako ne svoj svome: Dačić

Ivica Dačić

On je rekao da predstoji možda teži deo rekonstrukcije - odredjivanje novih članova Vlade i da u tom smislu "ne postoje partijske zabrane u okviru vlade, odnosno partijski zagarantovana ministarstva".

"Želimo da nađemo najbolje ljude, koji mogu da najefikasnije organizuju sistem tako da može da da rezultate", rekao je Dačić i naglasio da "ne čini čoveka funkcija ili titula, već rezultati i da li zna da upravlja sistemom".

Na pitanje da li je otvorena mogućnost zamene resora sa SNS, on je odgovorio potvrdno i naglasio da će biti bitno da li neko predlaže kvalitetnog kandidata, na osnovu čega će se koalicioni partneri dogovarati kome će pripasti odredjeni resor.

"Efekat rekonstrukcije je kao da su bili izbori, došlo je do velikih promena, prekompozicija, uzimanja ključnih resora od strane najjače partije SNS ili SPS, svejedno", rekao je Dačić.

On je kazao da će posle rekonstrukcije "Vlada biti mnogo stabilnija".

Premijer je rekao da Vlada neće ići na odmor i da je paralelno sa završetkom procesa rekonstrukcije, očekuju tehničke pripreme za početak pregovora s EU s obzirom da krajem septembra pocinju skrininzi za poglavlja 23, 24 ali i 32 koje se tiče finansijske kontrole, kao i rad na unutrašnjim reformama zakonodavstva i ekonomiji.

Dačić je kazao da će glavni pregovorač Srbije biti odredjen u narednih sedmicu-dve, paralelno sa rekonstrukcijom.

On je rekao da proces pregovora ne može biti usporen jer Srbija još nema glavnog pregovarača, naglasivši da to ne zavisi od jednog čoveka i da "nismo dobili datum (za početak pregovora s Unijom) već zbog napretka u dijalogu s Prištinom".

Dačić je kazao da ideja angažovanja stranih stručnjaka u Vladi nije nova, da su i prethodnih godinu dana kontaktirani i bivši direktor MMF-a Dominik Stros Kan i drugi stručnjaci, naročito iz oblasti ekonomije i finansija.

"Naravno, ima različitih mišljenja i onih koji smatraju da to nije dobro, ali niko se ne buni kad u nekom našem sportskom klubu igraju stranci. Ovde je bitno da taj stručnjak daje rezultate", dodao je premijer.

Dačić je ponovo pozvao kosovske Srbe da izadju na lokalne izbore u pokrajini 3. novembra i to zbog, kako je rekao, sebe samih a ne predsednika opština ili Vlade Srbije.
Poslednji komentari
  • mm87 Vreme: 03.08.2013 23:19h

    Nema od tog rotiranja nista. Trebali bi biti raspisani izbori, pa da se vlada konacno precisti glasom naroda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP