Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DIREKTIVA

Dačić naredio da SPS ćuti o SNS!

Autor: blic.rs | 30.09.2014 - 20:18:00h | Komentara: 4

Lider SPS Ivica Dačić preporučio je svim funkcionerima stranke da ne komentarišu najnovije napade iz SNS, saznaje "Blic"

Poslednje u nizu varnica između naprednjaka i socijalista došle su od Aleksandra Jovičića, potpredsednika IO SNS, i poslanika. On je Dačića i predsednika IO SPS Branka Ružića nazvao “okorelim kriminalcima”, a za Ružiča da je “poznata tajkunska ulizica i podguzna muva”, kao i da s njima u Vladi nema napretka.

Rad iza leđa:  Dačić, Ružić  i Tončev

Dačić i Ružić | Foto: Miloš Perić

SPS je o tome odlučio da ćuti, a razlog je, kako “Blic” saznaje, Dačićeva zabrana oglašavanja. Naredba je išla dotle da su pojedini mladi socijalisti morali da sa Tvitera i Fejsbuka brišu svoje izjave podrške svojoj partiji. Jedan od mladih socijalista kaže za “Blic” da je problem bio čak i tvit sa pitanjem da li će se SNS ograditi od izjave Jovičića.
Jedini koji, ipak, nije poslušao Ivicu Dačića je Branko Ružić. U izjavi za javnost, Ružić je najavio da će tužiti Jovičića, za kojeg je rekao da je “mladić iz SNS ‘civilizovanog’ vokabulara”.

- Ne vidim ni na koji način da takav istup može da naruši funkcionisanje Vlade. Taj istup je dobio dva minuta slave, koliko će dobiti i epilog pred sudom - rekao je Ružić. Međutim, odmah je odgovorio Jovičić. On kaže da je “oduševljen pretnjama suđenjem” jer će se tako “pokazati kojim je tajkunima služio Ružić”.
Kritike na račun SPS iz redova SNS kao po pravilu dolaze kao “lični stav”. “Blic” je juče pokušao da od više funckionera SNS dobije reakciju, a jedina je odgovorila potpredsednica Zorana Mihajlović tvrdnjom da se “u Vladi niko ne bavi ovom temom”.
Izjava Jovičića usledila je posle Ružićeve kritike ukidanja “Utiska nedelje”. Kada je reč o Dačiću, on je poručio da je dogovoreno održavanje konsultacija sa Moskvom u vezi sa srpskim predsedavanjem OEBS-u.
Poslednji komentari
  • Elliott Ness Chikago Vreme: 01.10.2014 22:09h

    Ponekad napisem komentar nisam clan ni jedne stranke niti te stranke imaju novac za koji bi usao u tu papazjaniju.Protiv nikoga nemam nista licno, ali me smeta na primer ka policija uhvati kurira koji nosi drogu, taj kurir ne uziva drogu i ne prodaje on je samo spona.Na kraju dobije 6-7 godina robije, na drugoj strani g.Dacic nosi pun kofer para koje sluze za korupciju i nikom nista cak se nagradi sa mestom premijera.Mi Srbi imamo kratku pamet koja postaje sve kraca.Zamislite poceci Daciceve karijere rodilo se deta i to dete vec danas i samo ima porodicu.Zar nama kao narodu ne dosade veciti politicari, voda koja dugon stoji nije za pice.Neznam sta to ima u Dacicu vredno, za sve ove godine licno nisam osetio nikakve promene, samo vidim da drzava neumitno tone..Sto se tice Ruzica i ostalih sem skupih odela i satova nema nista.Nazalost ima uvek dve sorte ljudi oni sto znaju i oni sto misle da znaju a to je upravo SPS.

  • micko Vreme: 02.10.2014 13:45h

    Dacic naredio! OPA!!!Pa to ti je to kad si prljav cuti da drugi ne bi izneli tvoju prljavstinu. Sto kaze nas narod ne cackaj mecku,a u ovoj prici mecka je Jovicic. Istresi ih Joviciu.

  • Momir Vreme: 02.10.2014 16:47h

    Ćute, jer znaju da su krivi, da više ne prolaze njihove prazne post-komunističke priče o boljem životu koje su im decenijama omogućavale da se bogate i šire.

  • Ero Vreme: 02.10.2014 16:53h

    Dačić je jednako inteligentan koliko i perfidan političar, odlično zna da ulazak u javna prepucavanja sa strankom koja dominira, a čiji lider ima apsolutnu podršku građana Srbije, za socijaliste, stranku koja je već „na aparatima“, ništa dobro doneti ne može. Svejedno, maratonci, ipak, trče poslednji krug na vlasti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP