Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Dačić: Narodu ne trebaju bensedini i bajke!

Autor: Tanjug | 14.12.2013 - 13:42:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je ekonomski interes Srbije da bude članice EU, kao i da bi voleo da svaki gradjanin može bar jednom da učestvuje na pregovorima u Briselu i vidi svu težinu i pritiske kojima je rukovodstvo Srbije tamo izloženo.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: M. Đurica

Dačić je tokom razgovora s Boljevčanima u opštini Surčin podvukao da Hrvatska, kao članica EU, ima pristup evropskim fondovima i da ne vidi zašto bi ona bila bolja od Srbije.

On je podsetio da je sa drugim članovima rukovodstva noćas došao iz Brisela s pregovora s predstavnicima Prištine.

"Došli smo u ponoć iz Brisela i veoma bih voleo da svaki gradjanin Srbije ode jednom tamo. Ne verujem da bi ikada više stavio primedbe kad vidi kakvim smo pritiscima izloženi, a morate da donosite odluke za svoj narod i državu, za narod na Kosovu i da pritom imate u vidu da su to problemi koji traju nekoliko vekova, a da je Kosovo dobilo veliki novac iz inostranstva", rekao je Dačić.

On je rekao da je teško reći da će se "Priština vratiti Beogradu".

"To je kao ples na žici. Važno je razumeti i politiku u medjunarodnim odnosima i u takvim okolnostima voditi pametnu politiku", rekao je Dačić.
On je zaključio da Srbija ide ka EU, ali da ne zaboravlja ko su joj prijatelji, a medju njima je apostrofirao Rusiju i Kinu.

Dačić je citirao i Tolstoja koji je rekao da bitku dobija onaj ko je čvrsto rešio da je dobije i dodao da je zato potrebno promeniti svest naroda da može da rešava probleme i da mu nisu potrebni "bajke i bensedini".

Boljevčanima se obratio i ministar saobraćaja Aleksandar Antić koji im je, izmedju ostalog, obećao da će sledeće godine dobiti reparaciju najmanje tri i po kilometra puta, a 2015. i nov put i naglasio da se opština Surčin nalazi na strateškoj poziciji koja je važna za Beograd.

"Surčin mora da iskoristi značaj svog strateškog položaja i najvažnije je da zaposli mlade", rekao je Antić i pozvao da se udrže snage i izgradi opština.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP