Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UPOZORENJE

Dačić: Ne dirajte SNS!

Autor: Blic.rs | 24.03.2014 - 19:50:00h | Komentara: 2

Predsednik SPS Ivica Dačić opomenuo je juče članove Predsedništva i zatražio da se „niko ne svađa sa SNS”, saznaje „Blic”.

Dačić je na sednici Predsedništva istakao da očekuje da SPS bude u vlasti, ali je dodao da mu Aleksandar Vučić još ništa konkretno nije ponudio.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: M. Đurica

 Gotovo cela sednica protekla je u analizi izbornih rezultata. Lider SPS konstatovao je da je rezultat socijalista dobar, ali da stranka ipak nije u istoj poziciji kao 2012, kada je mogla da bira i da se pita, pre svega zbog izbornih rezultata SNS.

Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić, za koga se nezvanično navodi da je predvodnik opcije u SPS koja se zalaže da stranka ode u opoziciju, nije se uopšte javio za reč na sednici Predsedništva.

Izvor „Blica” navodi da, kako sada stvari stoje, ukoliko se o ulasku u vlast bude odlučivalo na Glavnom odboru, većina će glasati za opoziciono delovanje, za razliku od većine članova Predsedništva koji su za to SPS i u ovom mandatu bude deo vlasti.

Sednica Predsedništva SPS protekla je u manje-više mirnoj atmosferi, bez žučnih rasprava, a potom su članovi otišli na ručak u restoran „Vatrenka”, gde je bilo opušteno i veselo.

Pre toga Dačić se obratio novinarima, rekavši da će odgovor na eventualni poziv SNS-a za učešće u razgovorima o formiranju nove vlade Srbije biti pozitivan, ali da za sada nisu vođeni.

- Nikome se ne nudimo, ne govorimo ovo zbog naših fotelja, ali želimo i spremni smo da pomognemo u najboljem interesu Srbije - rekao je Dačić, dodajući da nisu razgovarali ni o kakvim uslovima niti zahtevima koalicije SPS-JS-PUPS za ulazak u buduću vladu, jer to ne bi bilo ni politički korektno.

- Nikoga ne uslovljavamo, ništa ne tražimo, niti se ikome nudimo. SNS je dobio apsolutnu većinu i mi taj rezultat poštujemo - rekao je lider socijalista odgovarajući na pitanje novinara.

Dačić se ne oseća prozvanim u izjavi jednog čelnika SNS da „onaj ko je sa Šarićem tikve sadio bude spreman da mu se o glavu obiju”.

- Nisam čuo da je Šarić deo pregovaračkog procesa. Smatram da je njegovo hapšenje izuzetno važno za Srbiju i za kredibilitet njenih institucija. Institucije treba da rade svoj posao - rekao je Dačić, i dodao da Šarića i ne poznaje lično. 
Poslednji komentari
  • Sasa Vreme: 25.03.2014 05:32h

    Ovaj bi i rođenu majku prodao samo da sedne opet u fotelju,što je mnogo čudno kao da se plaši nekih istraga???!!!...

  • Драгомир Vreme: 25.03.2014 05:56h

    Ми сељаци велимо ДА КОГА МОРАШ ДА МОЛИШ НЕМО',БРЕ,ДА ГА ЉУТИШ!И у чија кола се возиш његову песму да певаш!Има,бре,колико волеш так'их изрека али да не дужим ћу насекиришем Дачића ми мога.Једину ми моју наду да наши срби из Србије најзад узмемо целу власт!Да се прекодрински срби мало одморе?Да не граде ,,Београд на води,, а Ужице куј,бре,зна какву воду пије?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP