Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ČVRSTO

Dačić: Ne igrajmo se
sa sudbinom Srba na Kosovu

Autor: Tanjug | 06.12.2012 - 08:29:00h | Komentara: 8

Na sastanku državnog vrha Srbije sinoć je u Beogradu ispoljena puna saglasnost svih učesnika i potvrđena jedinstvena državna politika po pitanju Kosova i Metohije, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Na sastanku, koji je u Vladi Srbije počeo juče oko 23 sata, a završen je 30 minuta posle ponoći, osim premijera učestvovali su predsednik Tomislav Nikolić, predsednik parlamenta Nebojša Stefanović i šef vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Tomislav Nikolić Ivica Dačić

Država jednoglasno o Kosovu: Tomislav Nikolić i Ivica Dačić | Foto: G. S

Dačić je u telefonskoj izjavi rekao da je informisao šefa države, predsednika skupštine i šefa vladine kancelarije o rezultatima najnovijih razgovora u Briselu, kao i o razgovorima uoči objavljivanja mišljenja Evropskog saveta o napretku Srbije u evrointegracijama.

Ranije u toku prethodne večeri, Dačić se osvrnuo na briselski susret sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, rekavši da nije reč ni o čemu novom.
"Da li se mi iznenađujemo u primeni nečega što je potpisano u februaru ove godine i da li se iznenađujemo što je potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlade gde su predsednik Republike i vladajuće stranke rekli da će primeniti ono što je već dogovoreno", upitao je Dačić.
"Nemojmo da se igramo sa sudbinom Srba sa Kosova. Pozivam sve da ne počinjemo bitke koje ne možemo da dobijemo", naglasio je premijer Dačić.
Poslednji komentari
  • Radosav Vreme: 06.12.2012 10:06h

    De fakto avnojevsko vatikanska granica i fantom država! Sad državni vrh ubeđuje Srbe sa Kosmeta da carina nije carina, da granica nije granica. Dačoć čak priča da su mu Keti i Tači terorista garancije da se neće carina naplaćivati. Katolički jezuiti su prvo doveli UNMIK i EULEKS na granicu avnojevsku da kao evidentira kretanje, a sad državni vrh o trošku gladnih građana gradi terminal da bi prko noći osvanli šiptrski vojnici i carinici na avnojevskoj granici. BLIC KRIG.

  • Zeljana 76 Vreme: 06.12.2012 11:31h

    Pitanje i opstanak Srbe na Kosovu nije od pre par meseci , vec deceniju traje borba. Nadam se da ce pronaci resenje i nacin za opstanak Srba na KiM. Teska nam borba sledi za opstanak.

  • Gospodjica Vreme: 07.12.2012 14:22h

    Prethodna vlast je mudro ostavila probleme sadasnjoj pa ona sad nek' se snalazi.U pravu je Dacic,mnogo su se igrali sudbinom Srba i sta oni sad mogu da urade?Cine sve sto je u njihovoj moci,ali njihova moc je,nazalost,slaba...

  • Milanili Vreme: 07.12.2012 17:24h

    Drzava treba da bude jednoglasna po pitanju Kosova...

  • Sanja Vreme: 07.12.2012 17:25h

    Prethodna vlast je mudro ostavila probleme sadasnjoj pa ona sad nek' se snalazi.U pravu je Dacic,mnogo su se igrali sudbinom Srba i sta oni sad mogu da urade?Cine sve sto je u njihovoj moci,ali njihova moc je,nazalost,slaba...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP