Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČAN

Dačić: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku, smešni ste!

Autor: Tanjug | 27.06.2013 - 18:32:00h | Komentara: 6

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da odavno nije čuo smešnije pitanje od onoga koje mu je danas upitio šef poslanika DSS-a Slobodan Samardžić u Skupštini Srbije - da li će podneti ostavku zbog otvaranja pretpristupnih pregovora Srbiji.

Ivica Dačić

Ivica Dačić: Ova Vlada zaslužuje poštovanje!

"Odavno nisam čuo smešnije pitanje", rekao je Dačić u parlamentu, gde s članovima svog kabineta odgovara na poslanička pitanja i dodao da mu "ne pada na pamet" da to učini, jer je reč o najvećem uspehu jedne vlade Srbije od 1990. godine.

"Za bilo šta drugo možete da tražite odgovornost, ali za ovo treba da imate poštovanja", naglasio je Dačić.

Samardžić je, pre nego što je upitao premijera da li će podneti ostavku, rekao da Srbija neće dobiti datum za otpočinjanje pregovora sa EU i da nije tačno da nema novih uslova, jer Srbija "u potpunosti mora da primeni briselski sporazum".

"To je 30 tačaka i zadataka koje Srbija mora da izvrši… Osnovno pitanje je zašto vlada sada glumi optimizam i pokušava da obmane javnost", rekao je Samardžić.

Nakon što je Dačić rekao da je pitanje o njegovoj ostavci smešno, Samardžić je odgovorio da je i očekivao takav odgovor, jer Dačić "ima poziciju da je vlast preča od svega".

"I da hoćete da podnesete ostavku, ne možete, jer ste potrebni Vašingtonu i Briselu. Ovo je najstabilnija vlada, jer morate da obavite posao - a to je predaja Kosova", rekao je Samardžić i upitao premijera može li da navede desetak "zadataka koje će vlada obaviti do decembra, do prve provere EU".
Dačcih je rekao da je to već "ozbiljnije pitanje" i podsetio da je DSS 2000. godine sa tadašnjim koalicionim partnerima "došao na vlast uz ogromnu podšku iz inostranstva".

"Kada vas nije bila sramota da imate podršku Medlin Olbrajt ne znam što bi nas bila sramota da imamo podrsku bilo koga iz EU", odgovorio je premijer.
On je Samardžiću rekao i da mu oprosti što je tako reagovao, ali da mu se čini da je "drsko i bezobrazno sa njegove strane da kaže da treba da podnese ostavku zbog datuma".

Podsećajući da je Samardžić profesor na Fakultetu političkih nauka, gde predaje Evropske odnose i EU, Dačić mu je rekao da "ne laže studente i narod" da Srbija nije dobila pozitivnu odluku EU.

"Naš narod zaslužuje da živi kao drugi normalan svet - ispada da su Hrvati, Česi, Poljaci toliko glupi da su članovi EU, a da smo mi najpametniji na svetu da možemo sami da preživimo. Voleo bih da možemo, ali ne možemo", rekao je Dačić.

Šef poslanika DSS je odgovorio Dačiću da će biti "lepotica dana" i "evropski čovek dana", ali to su to "likovi iz basne o lisici i gavranu".

"Nije nama problem što oni vas obmanjuju, već što vi nas obmanjujete. Nemojte slušalti taj njihov PR - sutrašnji dan je loš dan, ali mogao je da bude gori da ste dobili datum, ali niste...Imaćete nove uslove i perpetum mobile i stalno ćete biti evropski čovek godine i ako to želite svaka čast", rekao je Samardžić.
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 27.06.2013 21:11h

    dačo, ko se zadnji smeje najslađe se smeje.a samardžić zaboravlja da je afera kofer bila u mandatu dss.a zbog banane doći će vreme da se neko oklizne na njenu koru,normalno u sudnici.

  • Ivica Dacic Vreme: 27.06.2013 22:49h

    Pa nepada mi napamet ostavka.Nema datuma ima zelenog svetla negde smo pogresili nismo kvarcovali ditektorat moram da ih kvarcujem da ih zatvorim kiselim nateram da jasu konjica nisu bili dobri zato nema datuma.Ali mi kad dobijemo datum mi necemo da cekamo kao druge zemlje 10 godina mi cemo odmah da udjemo u EU za cetiri pet godina to sam reko Estonovoj slatko mi se nasmejala.

  • AleksandarVeliki Vreme: 28.06.2013 05:12h

    slobova je to škola... samo mi nije jasno ko je glasao za sps, izgleda da je srbima kratka pamet, brzo zaboraviše hiperinflaciju iz devedesetih u kojoj su se karići,miloševići i još poneki sramotno obogatili dok je 99,99 posto srba umiralo od gladi i zaboraviše 78 dana paklenog bombardovanja iz kog izadje kao feniks drug mišković i kompanija, a onih 99,99 posto srba opet jedva preživeše... sad im mrkonjić sa dačićem opet kroji politiku i rasprodaje srbiju - nije ni lud da sjaše kad je uzjahao...

  • anazg Vreme: 28.06.2013 09:56h

    kažu EU nije rješenje...a šta je? možemo zaboravit i vi i mi na strana ulaganja ako smo van EU, možemo zaboravit na bilo kakvu financijsku pomoć...oni koji misle da možemo bez EU oni su navikli da se kuka,da se nema...da sude kako nitko ništa ne poduzima a ni sami nisu sposobni za ništa...treba težit boljem, miru i slozi...možemo mi pričat kaj hoćemo ali opet susjeda ne možeš birat, ali moraš biti svjestan da i sve duge briga za nas ako si sami nismo koliko toliku jedni uz druge

  • marko Vreme: 28.06.2013 10:48h

    Pod hitno ostavke i to na Vidovdan jer obrukaste Srbiju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP