Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEZAVISNO OD DOGOVORA SA PRIŠTINOM

Dačić: Neće biti izbora, sutra ponovo
sastanak državnog vrha!

Autor: Tanjug | 28.03.2013 - 17:58:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da u Srbiji neće biti izbora ni ako se postigne dogovor u dijalogu sa Prištinom, ni ako se ne postigne i za sutra najavio ponovni sastanak državnog vrha na temu dijaloga.

Ivica Dačić

Ivica Dačić

“Na izbore se ide onda kada postoje problemi u parlamentarnoj veći i onda kada postoji opšta društvena kriza iz koje je izlaz samo u izborima. Slažem se da ponekad neke izjave koje se daju ne vode dovoljno računa o državnom i nacionalnim interesima koji su uvek važniji od stranačkih i ne vidim zašto bi se išlo na izbore ni ako se postigne, ni ako se ne postigne dogovor”, poručio je Dačić.

Na pitanje lidera LDP Čedomira Jovanovića da li vlada postoji i da li će biti izbora, Dačić je kazao da “naročito ne vidi zašto bi se išlo na parlamentarne, a ne i na predsedničke izbore”.

Dačić je napomenuo da je Vlada Srbije jedinstvena u politici koju vodi.
“A to znači da želimo da rešimo problem Kosova, ne tako što ćemo ga predati. Želimo da ga rešimo zato što smatramo da ne treba time da se bave buduće generacije”, naveo je Dačić.

Kako je istakao, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić je i do sada učestvovao u pregovorima, a nijedna odluka nije doneta bez konsultacija sa njim.

“Između mene kao premijera i njega kao zamenika i predsednika najveće stranke oko ovog pitanja prisutno je jedistvo i tako će biti i 2. aprila”, istakao je Dačić.

“Odluke ćemo doneti ili zajedno ili nikako, jer ovo nije nikakva lična ili pojedinačna stvar, na zavisi samo naša lična budućnost, već države, naroda i možda i budućih pokolenja”, ukazao je premijer Srbije.

Dačić je napomenuo da je predlog predsednika Srbije Tomislava Nikolića bio da on vodi dijalog sa Prištinom i da zato odgovornost snose svi.

“Ja lično ne pregovaram ni sa kim, ja sam predsednik vlade i predsednik Republike je predložio da ja kao predsednik vlade vodim dijalog. Nemam nijedan lični razlog da u tome učestvujem, naprotiv, imao bih mnogo razloga da u tome ne učestvujem”, kazao je Dačić.

Premijer je ponovio da nije optimista po pitanju dogovora sa Prištinom, zato što ne vidi među onima koji odlučuju strateškog saveznka sa kojim se može napraviti dogovor koji je u interesu srpskog naroda, ali i zbog toga što Prištinu niko ne tera na kompromis.

“To što nisam optimista ne znači da nećemo do poslednjeg trenutka instititrati na kompromisima”, zaključio je Dačić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP