Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREPUCAVANJE BIVŠIH PARTNERA

Dačić: Nemam problem da sarađujem sa Tadićem ako je to dobro za državu

Autor: Politika | 15.01.2015 - 11:34:00h | Komentara: 0

-Ukoliko Tadić bude ušao u vladu ili bud obavljao neki posao za državu i građane, neću imati problem da sarađujem sa njim; kaže lider SPS-a. Savetnica Borisa Tadića, Marina Komad tvrdi da je Dačić spreman da sarađuje sa bilo kim kako bi ostao na vlasti.

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS-a Ivica Dačić juče je izjavio da Srpska napredna stranka nema korektnijeg partnera u vladi od socijalista.

"Ako neko misil da mi radimo protiv vlade, onda mi ne treba da budemo u vladi". To je bio odgovor Ivice Dačića na pitanje o kritikama koje i SNS-a dolaze na račun njegove stranke, postavljeno na konferenciji za novinare posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Ognjen Radošević

Što se rekonstrukcije vlade tiče, kao novi koalicioni partner spominje se SDS Borisa Tadića, na šta je Dačić ovih dana odgovarao da nije na njemu da odlučuje da li će u eventualnoj rekonstrukciji biti i bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke, ali da neće imati problem da sa Tadićem sarađuje ukoliko uđe u vladu ili ako i van vlade bude obavljao neki posao u interesu države i njenih građana.

Iz Tadićeve stranke, međutim, dolaze signali da od saradnje sa SPS-om nema ništa. Savetnik za medije Borisa Tadića, Marina Komad za Politiku je izjavila da se o ulasku SDS-a u vladu nije razgovaralo niti je to aktuelna tema.

"Medijsko potenciranje spekulacija o ulasku stranke Borisa Tadića u vladu služi samo za diskreditovanje opozicionog karaktera SDS-a, koji nije osnovan da bi bila u vlasti ili opoziciji već da bi sprovodila politiku za koju se Boris Tadić i članovi stranke dosledno zalažu od početka svog političkog života. U tom kontekstu politički je nezrelo reći da bi uvek bili u vlasti ili u opoziciji ili da to pak nikada ne bi učinili. To zavisi od okolnostikoje su u ovom trenutku takve da SDS ne vidi sebe u ovoj vladi koja sprovodi neodgovornu politiku, prebacujući istovremeno odgovornost na prethodnu vlast, iako su na vlasti sa SPS-om već tri godine", navodi Komad.

Marina Komad

Marina Komad | Foto: Fejsbuk

Obrazlažući svoj stav ona pita kako bi inače Ivica Dačić, kome je izgleda jedini princip u politici ostajanje na vlasti, mogao da pomiri stavove da je za njega prihvatljivo da bude u vladi sa SDS-om iznoseći pritom krajnje negativne stavove o Borisu Tadiću.

"To može značiti samo dve stvari - da je Dačić neiskren u kritikama koje upućuje ili da bi sarađivao sa bilo kim sa da bi ostao na vlasti. Za razliku od njega, Boris Tadić ima kriterijume u politici, a SPS ih svojim dosadašnjim delovanjem ne ispunjava. Ulazak u vladu sa SPS-om 2008. godine bio je opravdan najvišim nacionalnim interesima nastavka procesa evrointegracija i unutarnacionalnog pomirenja, ali danas takva vrsta saradnje nema nikakvo opravdanje", kategorično tvrdi Marina Komad.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP