Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEMA PROMENA U STAVOVIMA SRBIJE

Dačić: Nijednim potezom nećemo priznati Kosovo

Autor: Srna | 22.06.2015 - 22:56:00h | Komentara: 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da na sutrašnjem kosovskom dijalogu u Briselu neće biti promena u stavovima Srbije, da će srpska strana biti konstruktivna, ali da nijednim potezom neće priznati nezavisnost Kosova.

Starojko:  Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Dragan Stanković

Dačić je rekao novinarima u Milanu, gde je učestvovao na Međunarodnom sajmu "Ekspo 2015", da u Briselu očekuje napredak, ali ne po cenu nacionalnih interesa Srbije.
- Nijednim svojim potezom ne želimo da priznamo nezavisnost Kosova, a sve što je iznad toga je prihvatljivo, naglasio je Dačić, navodeći da se o svemu može diskutovati, osim o priznavanju Kosova.
On je dodao da je Beograd zato odbijao do sada sve indirektne pokušaje da se kroz neutralne pregovore propagira ili definiše nezavisnost Kosova, a tako će se ponašati i dalje - preneli su beogradski mediji.
Dačić, koji će sutra sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem učestvovati u pregovorima sa Prištinom, rekao je da se, prema saznanjima iz diplomatskih krugova, mnogo očekuje od tih razgovora.
- To nesumnjivo znači da će pritisak biti veliki, ali Srbija će sigurno imati konstruktivan prilaz kao i do sada, istakao je Dačić, navodeći da ne zavisi samo od srpske strane da li će doći do konstruktivnih dogovora.
On je dodao da je albanska strana do sada odbijala da se saglasi sa nekim predlozima poput formiranja zajednice srpskih opština.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP