Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER

Dačić: Nikada neću izdati
svoje Kosovo, ne pozivajte
na kolektivno samoubistvo

Autor: Tanjug | 12.01.2013 - 23:14:00h | Komentara: 2

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras, odgovarajući na kritrike poslanika DSS, da nikada neće “izdati svoje Kosovo” i poručio da ta stranka može da vodi politiku kakvu želi, ali da ne poziva druge na kolektivno samubistvo.

Premijer je, tokom debate u parlamentu, naglasio da Srbija ne sme više da ide u poraze, već da jednom zajedno krene u pobede na Kosovu i Metohiji.
“Mi imamo odgvornost, vi se lično žrtvujte koliko hoćete, ali nemojte sve pozivati na časne poraze. Dajte da jednom pobedimo na tom Kosovu, dajte da zajedno pobedimo”, poručio je Dačić odgovarajući na kritike poslnika DSS Marka Jakišića da je ova vlada postavila granicu izmedju Srbije i Kosova i da će ga se odreći za jedna dan.
Dačić je rekao da on Kosovo nikada neće izdati, a da DSS treba da vodi računa o posledicama onoga što predlažu po narod i gradjane.
Premijer je rekao i da se politikom koju DSS zastupa, a koja se tiče prekida evrointegracija i razgovora sa Prištinom, ne brani, već gubi Kosovo.
“Ne bojte se vi šta ću ja da radim, ja neću izdati svoje Kosovo, a što se vas tiče vodiite računa na posledice toga što radite po narod i građane”, kazao je Dačić.

Glavni pregovarač - Ivica Dačić

Ne prihvatam da me nazivate izdajnikom! - Ivica Dačić | Foto: FoNet

Srbija, naglasio je Dačić, ne sme da odstupi dok ima Srba na Kosovu, jer dok je njih i Srbija je tamo.

“Učinićemo sve i javno i tajno da pomognemo Srbima sa KiM. Zato nemojte da nas častite pridevima koji ne dolikuju ozbiljnim političarima. Ne mislite valjda da se ja kao ministar unutrašnjih poslova plašim. I ne zaboravite, partija ima mnogo, a Srbija je samo jedna”, poručio je premijer Srbije.
Dačić je naglasio da ne prihvata da njega ni aktulenu vladu naizvaju izdajnicima.
"Ne prihvatam da me nazivate izdajnikom, nemate pravo da nazivate ovu vladu izdajničkom", rekao je Dačić pošto je, kako je kazao, partija kojom presedava bila 20 godina na stubu srama jer je branila Srbiju. Dačić je upitao:
"Jeste li vi bili na čelu Srbije kada je proglašena nezavist Kosova i šta ste preduzeli? Održali smo moleban, miting, zapalili ambasade kioske i zadovoljili srpske nacionalne interese".
Prema njegovim rečima, predlog DSS je da se prekinu pregovori i evropske integracije, ali je pitanje da li bi to moglo da bude izglasano u skupštini i šta bi se sutradan desilo na KiM.
“Hoćete li mobilisati vojsku? Nećete, jer biste to i ranije uradili, ali nemojte da pozivate druge na kolektivno samoubistvo”, naglasio je Dačić.
Poslednji komentari
  • Babo Vreme: 13.01.2013 00:37h

    Dacic je veceras potvrdio svojim izlaganjem sta je to politicar bez dlake na jeziku, a Jaksic koliko mu je stalo do sopstvenog interesa.

  • Balkanac Vreme: 14.01.2013 12:27h

    Скините бисту „ЛУЦИФЕРА“ са куполе здања Владе Србије - то Вам нико неће забранити – и ставите КРСТ на то место ! Можда ће тада БОГ да нам помогне, ако заслужимо !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP