Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TRAŽI PRAVEDAN SISTEM

Dačić: Niko nije reagovao kada su pretili mojoj deci!

Autor: Tanjug | 31.10.2013 - 17:39:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da niko nije reagovao kada su nedavno upućene pretnje njegovoj deci, za razliku od njega koji je to činio kad god se nekome drugom to dešavali ili kada je nekome uskraćeno bilo kakvo pravo.

Nikako da prelomi: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Emil Čonkić

Dačić je u parlamentu, gde članovi vlade odgovaraju na poslanička pitanja, to rekao poslaniku sa liste SNS Zahariju Trnavčeviću, koga je interesovalo zbog čega se prilikom privođenja osumnjičenih za privredni kriminal vređa njihovo ljudsko dostojanstvo.


- Zašto se prilikom privođenja osumnjičenih za privredni kriminal vređa njihovo ljudsko dostojanstvo. Vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević priveden je sa lisicama na rukama, povijene glave kao da je veliki zlikovac - rekao je Trnavčević koji je ukazao i na problem medijskog linča.

Dačić je odgovorio da može da se složim sa takvim pristupom ako je sveobuhvatan, ali i upozorio da se treba sistemski boriti protiv takve prakse.
- Govorim generalno, ne o tom konkretnom slučaju. Neki su se žalili više puta da postoji medijski linč, ali dok su drugi bili izloženi takvom linču niko nije imao takvu reakciju. Ja sam reagovao kada je nekom nešto sprečeno i politički reagovao i ukazivao da niko ne sme nikome ništa da spreči.
- Međutim, niko nije reagovao što se, na primer, mojoj deci preti. Šta sad, vi imate porodice, ja nemam, budite korektni prema svima - rekao je premijer. Prema njegovim rečima, treba se boriti protiv nasilja, a biti nekulturan i nasilan nije stvar demokratskih principa, već stvar policije.

Dačić je dodao da je više puta policiji govorio da treba, kada je reč o snimcima, da vodi računa na koji način se to može zloupotrebiti, ali da nije siguran na koji način se to radi, odnosno snima i da nije siguran ni da je policija te snimke pustila u javnost, iako se i to događa.

- Moramo stvoriti sistem koji će biti jednako pravedan - ukazao je Dačić.
On je dodao i da se, kada je reč o hapšenjima, mora voditi računa o dostojanstvu, jer niko nije kriv dok se ne dokaže, iako je na žalost u praksi bilo drugačijih slučajeva i skoro uvek se dešava obrnuto.

On je precizirao i da nije policija snimala privođenje Matijevića, kao i da o tome treba da se razgovara sa medijima, a ako je policija prekršila zakon, onda se zna kako se postupa.

- Da li je neko vezan ili ne tokom privođenja stvar je policijskih službenika koji to rade, a pitanje je i objavljivanja punih imena i prezimena. Najveći kriminaci i siledžije objavljaju se pod pseudonimom, a neki drugi pod punim imenom, to je stvar kojom treba da se bavi RRA - smatra Dačić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP