Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPET O PARADI

Dačić: Nisam predlagao da idu veterani u Moskvu

Autor: Tanjug | 21.04.2015 - 08:19:00h | Komentara: 1

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić demantovao je za "Politiku" da je iz Ministarstva spoljnih poslova (MSP) upućena bilo kakva preporuka u Predsedništvo Srbije da se na paradu u Moskvi pošalju veterani Drugog svetskog rata, a ne pripadnici garde.

Zorana je nekorektna: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Vesna Lalić

"Predsednik je samostalno doneo odluku na osnovu Ustava i zakona", rekao je Dačić za izdanje lista od utorka, a na pitanje da li je tačno da je učešće vojnika na paradi u Moskvi bila tema na kolegijumu MSP, odgovorio je pozitivno.
"Kolegijum je dužan da raspravlja o svim aspektima odluka koje imaju spoljno-politički značaj, kao i da takve informacije razmenjuje sa drugim državnim organima. To je praksa u svim situacijama. Kao i da te informacije deli sa drugim ministarstvima", objasnio je Dačić i istakao da "nikakva preporuka nije upućena predsedniku niti je to od nas traženo".

Izvor "Politike" blizak vladi, međutim, tvrdi da je Predsedništvu Srbije iz MSP-a poslato takvo mišljenje i to sa faksimilom potpisa Roksande Ninčić, koja je na mestu državnog sekretara u ovom ministarstvu. Autor tog "pisma" je, kaže isti izvor, Goran Aleksić, pomoćnik ministra.

"Politika" piše i da su pripreme srpskih vojnika za učešće na vojnoj paradi u Moskvi 9. maja u punom jeku i da 73 mladića i dve devojke kojima je poverena ova misija uveliko uvežbavaju marširanje Crvenim trgom.
Kako za "Politiku" kaže Jovan Krivokapić, kapetan korvete, portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ovo je drugi put u novijoj istoriji da ovoliki broj pripadnika vojske učestvuje na vojnoj paradi u nekoj drugoj državi.
Poslednji komentari
  • Panta Vreme: 21.04.2015 08:50h

    Da li dotični predlagač uopšte zna kada je bio Drugi svetski rat i da li, i koliko, ima živih veterana koji bi mogli da paradiraju Crvenim trgom??? Ako je stvrano dat takav predlog, uvaženi ministar Dačić bi morao da se takvom saradniku "zahvali na sardnji". Veću glupost ove godine nisam pročitao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP