Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SUSRET

Dačić: Nisam se rukovao s Tačijem!

Autor: | 19.10.2012 - 16:19:00h | Komentara: 6

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači sastali su se juče prvi put i to na sastanku u kabinetu Ketrin Ešton, visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost. Sastanak je trajao više od sat i po.

Hasim Taci Ketrin Eston

Hašima Tačija sa Dačićem spojila Ketrin Eston | Foto: FoNet / EPA

- Mi smo u vreme formiranja vlasti, a to je govorio i predsednik Srbije više puta govorili da želimo nastavak dijaloga, da smo mi za dijalog spremni i da mi imamo najviše interese da insistiramo da se svi problemi reševaju mirnim putem imajući u vidu da Srbi na KIM žive u jako teškim uslovima. U tom smislu bih rekao da je veoma važno i ono što sam istakao na početku današnjeg sastanka - da Srbija svojim pristanjem na učešće u dijalogu ne menja svoju pozciju kad je reč o statusu KIM - rekao je Dačić.

Glavna tema razgovora bilo je unapređenje dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Pred odlazak u Brisel, Dačić je poručio da je zvanični Beograd spreman za početak procesa dogovora i političkog dijaloga s Prištinom "ako je potrebno već sutra".

Ivica Dacic Ketrin Eston

E, Keti, neka si nas spojila: Ivica Dačić | Foto: FoNet / EPA

On je rekao i da Srbija ne beži ni od jedne teme ni od jednog sagovornika, niti od razgovora sa bilo kojim predstavnikom prištinske vlasti.
Poslednji komentari
  • Alo forever Vreme: 19.10.2012 16:51h

    Ja mislim kao pravi srbin da je vrhunac bescasca prema srpskom narodu od strane sadasnjeg bivseg lidera DS a pored pogubne politike koju je vodio prethodnih godina i rukovanje sa Tacijem!!!

  • Alo man Vreme: 19.10.2012 16:53h

    Rukovanje sa Tacijem se moze uporediti kao rukovanje sa Tadicem, jer Boki je svakako ostavio duboki trag na njegovoj ruci.

  • novica952 Vreme: 20.10.2012 09:27h

    Po onom što je rekao Dačić ovo je više reklama za Tačija isposlovana od Eštonove i zasada ne prestavlja ništa.Normalno je da svi oni koji su priznali prištinu pozdravljaju ovaj susret ostali su rezervisani a najvažnije u svemu je da iako je protokoloran ovaj susret pokrene neke konkiretne dogovore oko rešavanja problema ljudi na terenu a da se pkrene u reševanje problema a po hiljaditi put rečeno bez pristrasnosti EU medijatora kod budućih pregovora. Ako se stane na jednu stranu a ovde je to priština odoše pregovori u drugu stranu.

  • Milan Vreme: 20.10.2012 09:56h

    Da, da... nisi se rukovao, posto gospodin "zmija" nema ruke!

  • Lepotica021 Vreme: 20.10.2012 20:03h

    Mora se jednom preseci sa tim istorijskim pitanjem..postici normalan dijalog..prvenstveno za boljitak nasih srba koji zive dole pod preteskim uslovima i otezanim okolnostima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP