Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POMINJALI I POKOJNOG PREMIJERA

Dačić: Nisam vređao Đinđića, nemate pravo ni vi mene!

Autor: Beta | 31.08.2013 - 18:19:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u Skupštni Srbije, nakon izlaganja poslanika Demokratske stranke (DS) Borislava Stefanovića, da je jedini cilj demokrata da posvadjaju vladajuće stranke, jer u tome vide jedinu mogućnost dolaska na vlast.

ekspoze skupština dačić

Ivica Dačić | Foto: O. Bunić

"Jedina politika DS je da nas posvađaju pa da oni uđu u tu vlast jer drugačije ne mogu", kazao je Dačić u Skupštini tokom polemike koja se pretvorila i u raspravu o tome da li neko, i na koji način, može da govori o bivšem premijeru Zoranu Đinđiću.

Rasprava je počela tako što je Dačić Stefanoviću odgovorio da ne može da prigovara Vladi na tome što poslanicima nije predstavila biografije poslanika, jer ni njihov premijer to nije učinio.
"Nemate prava da nam prigovarate na ono što radimo, a isto je kao što ste vi radili. Možete da kazete: 'Mi smo grešili, a vi uradite dugačije'", kazao je Dačić koji je prethodno citirao kako je Đinđić 2001. godine predstavio svoj ekspoze i kandidate za vladu.
Premijer je rekao Stefanoviću da verovatno nije pročitao ni čuo ekspoze kada je govorio da se stezanje kaiša odnosi na one sa najmanjim primanjima.
"Kada je reč o stezanju kaiša jasno sam rekao, nista ga čitali, neću pozivati na štednju građane čiji je standard doživeo drastični pad. Govorio sam da ova vlada, skupština i svi ostali delovi i finasijski sektor, moraju da dele sudbinu naroda", kazao je Dačić.
On je dodao da nije ni ekonomski racionalno zamrznuti nekome platu ko
prima 20.000 dinara kao i onome ko, kao zaposleni u Fiskalnom savetu,
imaju od 150.000 do 220.000.
Dačić je na prigovore poslanika koji su se odnosili na pogrešno tumačenje njegovog pominjanja Djindjića rekao da ima pravo da se javi za reč u svakom trenutku, jer je on premijer.
"Aposlutno nisam nijednu ružnu reč rekao o Đinđiću. Neke ideje su realizovane u ovom periodu. Imao sam uvid u reči članova njegove porodice da neki ljudi svojim radom podsećaju na Zorana Đinđića. Ne znate valjda vi bolje od njih", poručio je Dačić.
Takođe, na ocenu Stefanovića da ne može da bude u istoj rečenici sa Đinđićem, Dačić je rekao da je birao reči kad je govorio o pokojnom premijeru i da očekuje isto kada se neko ophodi prema njemu.
"Nisam vređao Đinđića, nemate pravo ni vi mene, time što kazete da ne možemo da budemo u istoj rečenici. Naučite da poštujete druge, jer sam birao reči kada sam govorio o njemu, voleo bih da se tako odnose i njegovi naslednici prema njemu. Ne želim o Đinđiću da vodimo polemiku, jer to nije tema", kazao je Dačić.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 31.08.2013 19:52h

    Da jeste gosn "premijeru" .A i sta je poenta spominjati politicki ubijenog premijera . Sta usporedjujete vas i njega cije vizije jos niste ni 5% dostigli! Ili da pojasnim niste ni 5% Djindjic niti ce te ikad biti!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP