Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZVANIČAN STAV

Dačić: Nismo slali note ili demarše!

Autor: Tanjug | 18.07.2015 - 21:06:00h | Komentara: 1

Srbija nije slala note ili demarše pojedinim zemljama zbog učešća u vojnoj paradi povodom obeležavanja 20. godišnjice operacije "Oluja", neće likovati zbog njihove odluke o otkazivanju, ali će je uvrediti svako ko ode na tu proslavu, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Oliver Bunić

Dačić je dodao da će Srbiju uvrediti svako ko ode na proslavu "Oluje", jer tu nema šta da se slavi.


Dačić je za RTS rekao da je "Oluja" bila vojna akcija koja je imala užasne posledice po srpski narod i da bi odlazak na obeležavanje Srbija tumačila kao antisrpski stav.
-  Mi nismo nikakve note ili demarše sada slali, neki ministri su me pozvali da pitaju da li o tome zaista tako mislim, ja sam to ponovio kao naš zvanični stav, a i želim da kažem da nemamo nikakvog likovanja u tome što su oni odustali od učešća - kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, sve zemlje koje budu poslale svoju vojsku da učestvuju u toj proslavi će time pokazati odnos prema stradanjima srpskog naroda.

RTS podseća da je u "Oluji" ubijeno i nestalo oko dve hiljade Srba i da je proterano 220.000.
Poslednji komentari
  • Goran Vreme: 19.07.2015 08:15h

    Hrvatska smatra aktivnosti Srbije,povodom proslave „Oluje“,neprijateljskim stavom.Kada budete vi obilježavali "Oluju" na svoj način pozovite Miru Marković da dođe iz Moskve,ako smije,da vam čita memoare Slobodana Miloševića.U slučaju spriječenosti dobro će uskočiti i Šešelj.Tamo vam leže korijeni i odgovori na mnoga pitanja pa i za "Oluju".Uskoro će mnogi u SRB shvatiti da imaju Pirovu pobjedu i zbilja nemaju razloga za likovanje.Ono što bi veliki u EU mogli da dogovore da za Srbiju bude u 10.,11. i 12. mj. 2015.,bit će bijesni mnogi u SRB,kada shvate da zbog male HR sve može bez problema da sklizne za 2-3 mjeseca.Ako je jedna Njemačka mogla biti prije par dana "ostavljena" od EU partnera i SAD oko pitanja GR, potpuno izolirana sa svojim stavom i na kraju se priklonila koncepciji SAD (zbog čega je ministar Schäuble najavio ostavku),zašto jedna mala HR ne bi doživjela da se trenutno interesi NATO saveza i EU razlikuju od njenih nacionalnih prioriteta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP