Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KOMEMORACIJA

Dačić okrivio medije za govor o zločincima i EU!

Autor: Ekipa Alo! | 16.10.2012 - 08:02:00h | Komentara: 8

Premijer Srbije Ivica Dačić okrivio je medije za burne reakcije koje je proizveo njegov govor u nedelju na komemoraciji srpskim žrtvama u mestu Draginac, kod Loznice.

„Citirajte me“: Ivica Dačić

„Citirajte me“: Ivica Dačić | Foto: FoNet

- Mediji ne bi trebalo da me interpretiraju već citiraju... Niko normalan ne bi rekao da Srbiju zločinci ne puštaju u Evropsku uniju. Ne tumačite moje mišljenje, već prenesite šta sam rekao - poručio je Dačić sedmoj sili. On je najavio i da će od nekih medija, zbog izveštaja sa nedeljnog događaja, tražiti izvinjenje srpskoj i nemačkoj javnosti.


- Odmah posle Drugog svetskog rata, oni koji su počinili ovaj zločin počeli su da grade novu Evropu - obrazložio je Dačić i dodao da Srbija ima pravo na svoju novu šansu. Posebno problematičan deo Dačićevog govora odnosio se upravo na paralelu između Drugog svetskog rata i današnjice.

- Zato želim jasno da kažem da oni koji su ovde izgubili živote nisu izgubili na frontu, nisu oni pali u borbi protiv Nemaca, nego su bili nevine žrtve, žene, deca, stari.
Oni su utkali i svi koji su pali u Drugom svetskom ratu su utkali svoje živote u novu Evropu, u Evropsku uniju, gde nas sada uslovljavaju da bismo u nju ušli da moramo da dozvolimo da se završi ono što se započelo u Prvom i Drugom svetskom ratu, a to je da se Srbija što više smanji - govorio je Dačić na komemoraciji.
Poslednji komentari
  • tendenciozno Vreme: 16.10.2012 09:15h

    .Ocigledno je da je preneto tendenciozno i da je naneta steta Srbiji.Ali mislim da je preterano sto Dacic ide na noge nemackom ambasadoru sa svojom stvarnom izjavom.Zar on ne misli da su oni odlicno obavesteni preko svojih sluzbi u ambasadi.Prema tome nije on trebao da ide ,vec onaj ko je napravio stetu Srbiji a i njemu licno kao jednom od najvise pozicioniranih ljudi u srpskoj politici.Posebno zbog toga ,steta je jos i veca.Zbog izvinjenja kada su ovakve greske u pitanju,mediji pisu sta hoce i time narusavaju ugled zemlje.Kao sto se radi u civilizovanim i pravnim drzavama treba tuziti,naplatiti sttetu,pa ce onda biti manje ovakvih grasaka.Svako mora da bude odgovoran u svome radu.Pisi sta hoces ali ako napises neistinu moras se procesuirati.Ovako steta ostaje a neko izvinjenje u vazduhu lebdi.

  • marsovac Vreme: 16.10.2012 21:30h

    IZGUBIO SE COVEK U ZARU NACIONALIZMA?

  • Alo forever Vreme: 17.10.2012 13:51h

    Dzabe sada..rekao si to sto si rekao.

  • Alo man Vreme: 17.10.2012 13:52h

    dacicu udario si po onima koji nam sada mogu najvise pomoci.

  • Alomanik Vreme: 17.10.2012 13:52h

    Dacicu dzabe se ti nama pravdas...kada je EK primila vec i protumacila tvoju izjavu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP