Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUKA

Dačić ponudio Tasovcu mesto ministra kulture

Autor: B92 | 25.08.2013 - 13:18:00h | Komentara: 5

Kako saznaje B92, lideri SPS i SNS dogovorili su se da resori kulture i sprota pripadnu socijalistima. Ivica Dačić je odmah potom mandat ministra kulture ponudio Ivanu Tasovcu, direktoru Beogradske filharmonije.

Sve za imidž: Ivan Tasovac

Ivan Tasovac | Foto: Zoran Ilić

Vlada Srbije nakon rekonstrkucije imaće 18 ministarstava i u odnosu na trenutno stanje resori privrede i finansija biće razdvojeni.
Ivan Tasovac rođen je 21. juna 1966. godine. Direktor je Beogradske filharmonije od marta 2001. godine. U dvanaestoj godini kao pijanista debitovao je sa orkestrima Beogradske i Zagrebačke filharmonije.
Član je žirija međunarodnih konkursa, vodio je majstorske kurseve pijanizma u Italiji, Rusiji i Jugoslaviji, i osvojio brojna kako domaća, tako i međunarodna priznanja.
Beogradska filharmonija je ove godine pod njegovim vođstvom dočekala 90. rođendan, koji je, iako bez sopstvene koncertne dvorane, proslavila 14. juna velikim koncertom u sali Kolarčeve zadužbine.
Poslednje godine rad Filharmonije obeležila su brojna gostovanja velikih svetskih imena, ali i ciklus Pika-Točka-Tačka, koji je ujedinio filharmonije iz Ljubljane, Zagreba i Beograda. Ostale su zapamćene i brojne promotivne kampanje, poput one pod sloganom "Hvala što ne dolazite ", ali i raspisivanje tendera za izbor dirigenta BGF.
Ovog proleća prašinu je podigao i odlazak stalnog gostujućeg dirigenta Aleksandra Rahabharija, koji je kao jedan od razloga svog odlaska naveo "neprofesionalizam Ivana Tasovca".
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 25.08.2013 19:14h

    Ivane nisi valda lud da se igras sa svojim renomeom i da izgubis postovanje cak i prijatelja?

  • Svetlana Vreme: 25.08.2013 22:26h

    Bio bi pravi čovjek za to mjesto. Ali ponuda od koga je dobio... nek razmisli. Inače, čovjek je genijalac, mislim na Tasovca da ne bude zabune.

  • momazver Vreme: 26.08.2013 06:09h

    ako imas neki zanat,pekar,poslasticar,masinbravar.../pravi izvinite/ onda zna se, a ako ne primi iskrene cestitke od LEPE I PAMETNE LANE koja je odbila ponudu da bude izlozena oranju nesposobnih kao ministarka poljoprivrede.istina ona daleko zivi,a ti ovde i mozda ti zbog odbijanja,za koje se iskreno nadam da ce uslediti s tvoje strane,jer ti si LIK I UMETNIK/za razliku od anonimusa u kulturi/,pocnu da uvrcu .hm.zice na violini tako da kazem.prosecni,nesposobni i partijski ispranih mozgova su do zla boga zlopamtila.

  • mima Vreme: 26.08.2013 06:56h

    Gospodine Tasovac, ne igrajte se sa zivotom, od kad znam za Vas borite se sa besparicom, sta gospodin Dacic misli da je vas stapic-dirigentska palica c a r o b n a, pa cete praviti pare za SPS. Ne cinite to, molim Vas, oni za kulturu nemaju ni dinar. Uzivajte u onome sto ste uradili do sada. Ne dozvolite da Vas degradiraju, vidite stasu uradili sa gospodjom Alisom Maric...

  • gela Vreme: 28.08.2013 14:10h

    Nadam se Dacicu da si mu rekao da treba da se osisa ui oceslja ako bude ministar. Nije vlada Srbije PRVA TELEVIZIJA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP