Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SNS U NOVOJ VLADI VIDI I SPS I NDS I MANJINE

Dačić potpredsednik,
vraća se i Malovićeva

Autor: B. Jelovac | 20.03.2014 - 14:00:00h | Komentara: 30

Srpska napredna stranka u novu vladu, osim manjina primiće najverovatnije i NDS Borisa Tadića i koaliciju Ivice Dačića. Kako „Alo!“ saznaje, Dačić će najverovatnije u novoj vladi voditi pregovore sa Briselom i biti jedan od njenih potpredsednika, dok će se od imena iz NDS-a na neku od funkcija, vezanih za poslove bezbednosti, vratiti Miodrag Rakić, a u pravosuđe i bivša ministarka pravde Snežana Malović.

Hm, ko bi mogao  da bude 56. glas  za smenu Đilasa?:  Ivica Dačić i  Aleksandar Vučić

Došlo vreme da zamene mesta: Dačić i Vučić | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

 

Bivšoj ministarki smeši se
funkcija državnog sekretara
u kabinetu ministra pravde

- Razgovori će početi sledeće nedelje, a za sada ništa, naravno, nije izvesno, jer SNS sa svojom ubedljivom pobedom na izborima ima odrešene ruke. Iako u slučaju da SPS i NDS uđu u vladu sa njima, samo DS ostaje u opoziciji, to se poklapa sa onim što se čulo u poslednje vreme, a to je da su naprednjaci spremni da ne vladaju sami, već da sarađuju sa svima koji svojim delovanjem mogu da doprinesu dobrobiti Srbije. Za NDS je gotovo izvesno da ulazi, ali će i SPS najverovatnije ostati, zbog veza sa Rusijom i izgradnje „Južnog toka“. Sam Dačić je, kao što je poznato, dobro vodio pregovore sa Briselom, a koju od ministarskih funkcija bi mogao da dobije za sada se samo nagađa - kaže naš izvor, koji navodi da će ipak i raspetljavanje afere „Šarić“ uticati na konačnu odluku o učešću SPS-a.

Snežana Malović

Snežana Malović | Foto: Željko Šafar

 

Tadićev NDS u novoj vladi
verovatno će predstavljati
i Miki Rakić

Sa druge strane, u SNS se veruje da je u Tadićev NDS otišao bolji deo „demokratskih kadrova“, odnosno oni koji nisu završili na optužnicama niti su se dovodili u vezu sa bilo kakvim malverzacijama. Tadić pri tom i nije na listi svoje stranke za poslanike, dok je na njoj prvi Miodrag Rakić, lični prijatelj Aleksandra Vučića, koji ga je i pre nekoliko dana pohvalio na sednici Vlade, održanoj nakon hapšenja Darka Šarića. Indikativno je i da se posle dužeg vremena prekjuče oglasila i Snežana Malović, inače vrlo bliska Rakiću, kako bi čestitala državnim organima na hapšenju.

- U javnosti se Rakić pominje i kao kandidat za ministra policije, ali teško da će SNS, kao stranka sa apsolutnom vlašću, taj resor prepustiti eventualnim partnerima. Ipak, on će svakako zbog svog bogatog iskustva u vođenju bezbednosnih službi verovatno dobiti neku od funkcija u tom resoru, dok je što se tiče Malovićeve verovatno da se vraća u pravosuđe kao državni sekretar ili zavisno od rasporeda naprednjaka, možda i nešto više. Oboje su, kao što se zna, velikim delom bili zaslužni za pokretanje same afere „Šarić“ - kaže naš izvor.

Selaković preuzima policiju?

Osim Miodraga Rakića i Nebojše Stefanovića o kojima se već govorilo, u igri za prvog čoveka policije spominju se još dva imena. Naime, uveliko se priča da je za ovo mesto zainteresovan i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, za kojeg su čak i kladionice izbacile kvote. Međutim, u poslednjih mesec dana šuška se da bi to mogao biti ministar pravde Nikola Selaković.

Nikola Selaković, ministar pravde i državne uprave

Nikola Selaković | Foto: Z. Ilić
- Ono što je indikativno jeste da je u vreme kampanje upravo Selaković sa svojim saradnicima na skupovima, kao temu, pokretao reformu policije, ali je takođe upravo on i rukovodio u saradnji sa BIA akcijom hapšenja Darka Šarića u koju MUP nije bio uključen. Opet, on svakako važi i za Vučićevog čoveka od poverenja, a sam MUP je zapravo suštinski bitan za borbu protiv korupcije koja je jedan od Vučićevih ključnih prioriteta - zaključuje naš izvor.

Poslednji komentari
  • Aleksa Vreme: 20.03.2014 14:29h

    Ha ha ha. Pa ovo je smešno. SNS je Malovićku optuživao za lošu reformu pravosuđa. Kakvi foliranti. I Tadić i Vučić.

  • Moca Vreme: 20.03.2014 14:31h

    E sada sam glasala za Vas i nikada vise! Kakva Malovicka?! Ionako me boli bubreg, sada me i mozak zaboleo!

  • JASNA Vreme: 20.03.2014 14:40h

    Ovo je dno dna ako je istina. Zar smo za ovo glasali. Ne znam za druge ali ja vise nikad necu ici na glasanje. Glasala sam da KONACNO SPS ne bude u vladi , a ono ostadose i oni i dodje i Tadic. STASNO

  • vanjamen Vreme: 20.03.2014 15:06h

    hahaha....dzaba ste glasali....

  • Ceca Vreme: 20.03.2014 15:29h

    Pa jesu li izbori bili samo zbog šarića da bude siguran u naredne 4 godine i da mu se okonča postupak?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP