Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVA POLITIKA

Dačić prestao da peva!

Autor: Milica Dakić | 14.08.2012 - 10:51:00h | Komentara: 2

Kada je pre skoro tri nedelje preuzeo kormilo Nemanjine 11, Ivica Dačić čvrsto je poručio da će za njegovog mandata da se radi i gradi, te da će vlada morati da funkcioniše mnogo drugačije nego za vreme Mirka Cvetkovića.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Da su se stvari promenile odmah je demonstrirao i na ličnom primeru, pa se od početka premijerskog mandata još nijednom nije latio mikrofona, iako je bilo pregršt prilika za to, od Ratara do Guče!

Od početka rada nove vlade nagledali smo se svega - rastrčali su se ministri po selima i rudnicima, stigli su da posete i Guču i London, dok se ministar prosvete odmarao u najluksuznijem turskom letovalištu, a njegov kolega zadužen za resor poljoprivrede uspeo da SMS-om otpusti 1.658 agronoma. Pale su prve svađe i jedan skandal, a usledilo je i prvo veliko hapšenje upletenih u aferu „Agrobanka“.
Samo što je pred poslanicima položio zakletvu, lider socijalista i prvi čovek vlade posetio je selo Ratari kraj Smederevske Palanke i otvorio lokalni put. Iako su meštani za svoje goste pripremili slavlje i veselje, premijer se nije raspevao. Zato je pak zapušio usta i Milutinu Mrkonjiću i Velimiru Iliću, koji su se kao stari drugari posvađali oko Koridora i poručio da u novoj vladi nema mesta za svađe, ponajmanje one javne, i da će leteti svako ko se na tako nešto drzne.
Nova vlada prvi put je poljuljana kada je ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin prisustvovao postavljanju spomen-ploče Aćif-efendiji, koga je Hitler odlikovao za vreme Drugog svetskog rata. Ovaj gest lidera SDA ozbiljno je doveo u pitanje njegov opstanak u vladi, koga je na „ribanje“ pozvao vicepremijer Aleksandar Vučić, a ministrima za kulturu i pravdu naloženo je da ispitaju ovaj slučaj i reše ga.
Prvi čovek vlade stigao je za ove tri nedelje da nakon Smederevske Palanke poseti i Guču, a juče se vratio iz Londona sa ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara i sastanaka koje je imao sa britanskim vlastima. Nije mirovao ni njegov zamenik, pa je novopečeni ministar odbrane Aleksandar Vučić debitovao na novoj funkciji posetom kasarni na Banjici, gde se sreo sa Ljubišom Dikovićem, načelnikom Generalštaba, i pozdravio svečani stroj Garde Vojske Srbije. Nakon isrcpljujućeg tempa koji je sebi nametnuo, Vučiću je prošle nedelje pozlilo, usled čega je u četvrtak završio na Vojnomedicinskoj akademiji, a u petak se već vratio redovnim obavezama.
Prvi otkazi SMS-om!

Ministar poljoprivrede Goran Knežević proslavio se na početku mandata tako što je SMS-om otpustio čak 1.658 agronoma, koji su bili zaposleni kao savetodavci poljoprivrednicima. Njima je telefonom stiglo obaveštenje da njihove usluge više nisu potrebne, a nakon prvih protesta ispred vlade, odlučeno je da im se ugovori produže.

Za razliku od većine ministara, koji su početak mandata dočekali radno, Žarko Obradović, koji se nalazi na čelu resora prosvete, otputovao je na odmor, i to u jedan od najluksuznijih turskih hotela „Gloria Serenity Resort“, što nije naišlo na simpatije njegovog šefa. S druge strane, ministarka energetike Zorana Mihajlović je za Dan rudara posetila rudnik „Rembas“ u sastavu JP „Resavica“ i čak sišla u jamu, a na put su istim povodom krenuli i Ivica Dačić, Mlađan Dinkić i Milan Bačević, koji su obišli RTB „Bor“.
Ipak, početak rada nove vlade svakako je obeležilo hapšenje u aferi „Agrobanka“, kao početak obračuna novih vlasti sa korupcijom i kriminalom, uz obećanje da se na tome neće stati. 
Poslednji komentari
  • Paracinac Vreme: 09.10.2012 18:43h

    Propevace Dcic za koferce, ili kad se napije.

  • DSV Vreme: 23.10.2012 17:43h

    Pa otpevao je sto je imao sad je MIKROFON uzo Vucic! E tako ti i treba !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP