Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREGOVORI

Dačić: Prijatelji Srbije su daleko, mi nemamo podršku u regionu!

Autor: Tanjug | 24.03.2013 - 12:18:00h | Komentara: 9

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je insistirao da se dijalog sa Prištinom produži do 2. aprila i da u tom periodu Srbija mora dobro da odmeri snage i realnu politiku koju će da vodi.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Dimitrije Goll

Dačić je naglasio da Srbija želi da dobije datum za početak pregovora sa EU jer bi time izmenila geopolitičku i geostratešku poziciju koja, kako je dodao, nije laka jer u okruženju nema kome da se obrati za podršku.

"Naši prijatelji su daleko da bismo sa njima pravili planove o ulasku u drugačije unije u uslovima kada je Srbija okružena EU i NATO i kada nema prijatelja na toj strani sveta. Mi želimo dogovor i kompromis ali da bi se to postiglo mora barem minimum, ako ne maksimum pravednosti da bude za sve strane", rekao je premijer novinarima na Straževici.

Dačić je ponovio da Srbija insistira na zajednici srpskih opština koja će imati odredjenu ulogu i neće se svoditi na protokol i da se rešenje ne može tražiti u standardnim formama.

On je dodao i da visoka predstavnica EU Ketrin Ešton želi da se dijalog Beograda i Prištine završi pre podnošenja njenog izveštaja 16. aprila.
Dačić je na Straživici položio venac na spomenik nastradalim pripadnicima Vojske Srbije povodom Dana sećanaja na žrtve NATO bombardovanja.
Poslednji komentari
  • Pistaljka Vreme: 24.03.2013 12:31h

    Premijer Srbije je zaboravio jednu davnu izrecenu izreku, uzdaj se use u svoje kljuse. Pa svi u regioni su svoje probleme resili bas ih briga za nas. Ali izboricemo se mi za nase ciljeve. Dok god postoji dijalog, ima i nade.

  • Sremac Vreme: 24.03.2013 12:42h

    Pa sto ih niste sticali g. Dacicu .20 godina ste u poltici jeste li ikad razmisljali o tome..Istorija ne prasta.Sta ostavljate svojoj i nasoj deci.A mislite da vas Vucic gleda kao pravog partnera ,ako gresim moje izvinjenje,pa podjite od svojih razmisljanja ,politika je to

  • indijanac Vreme: 24.03.2013 13:33h

    Kako nemamo podrsku u regionu? pa eto braca hrvati su nas podrzali dvaput!!

  • Tucko Busic Vreme: 24.03.2013 17:17h

    Pa naravno da su daleko kad je suplja Rusija pukla!!!Cak su prodali ustasama S-300 eeeeej u miru!!!nama u ratu nisu.Rusi su najveci nasi neprijatelji pa tek onda redom!!!

  • Miroslav Vreme: 24.03.2013 17:21h

    Pa ovo je zaista smijesno.Dacicu ako si ti zakljucio da nemamo podrsku u regionu to znaci da u regionu nemamo prijatelja.Zemlje u EU su neprijateljski raspolozene prema nama.Traze dio nase teritorije.Pa zasto onda i po kojoj logici mi se trpamo u taj region ako je to na stetu drzave Srbije.Svi svjetski ekonomski analiticari govore o neminovnom raspadu EU koja se nalazi u ekonomskom kolapsu a vecina drzava je bankrot.Na drugoj strani imamo drzave Kina,Rusija,Indija,Brazil koje su u usponu i umjesto da idemo u clanstvo sa onima koji imaju ekonomski bum mi trazimo clanstvo sa EU koja je u recesiji koja nam ne nudi nista a trazi dio teritorije.Nesto tu dobro smrdi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP