Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SOCIJALISTI PROSLAVILI 24. ROĐENDAN

Dačić slavio, Ružić se sakrio!

Autor: Ekipa ALO! | 19.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Upadljivo odsustvo visokog funkcionera socijalista Branka Ružića sa jučerašnje proslave 24. rođendana partije nagovestilo je kakav će završni udarac lider Ivica Dačić zadati otrgnutom Ružiću na Kongresu krajem godine, za koji je naglasio da će biti kongres promena.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Oliver Bunić

- O tome da li će za Ružića biti mesta u rukovodstvu SPS-a, odlučivaće delegati na Kongresu. Uvek sam se zalagao za to da imam protivkandidata, ali izgleda da ga ove godine neće biti - izjavio je Dačić. Upitan gde je Ružić, inače redovan domaćin na ovim partijskim proslavama, lider SPS-a kratko je rekao da je on na odmoru.

Žarko,  pomeri se, ne vidim Vučića

Žarko, pomeri se, ne vidim Vučića | Foto: Oliver Bunić


Kako je „Alo!“ u nekoliko navrata pisao, Ružić je unutar SPS-a najjača opozicija Dačiću i glavni pretendent na partijski tron. Zbog neposlušnosti Ružića dok je bio ministar u prethodnoj vladi, Dačić je često morao da pegla odnose sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem, zbog čega je izvisio za novi ministarski angažman.

Branko Ružić

Branko Ružić | Foto: Oliver Bunić

Poslednji incident odmetnutog Ružića dogodio se u emisiji „Utisak nedelje“, gde je oštro kritikovao Vladu i na taj način razbesneo i partijskog šefa, ali i premijera.
Jučerašnji rođendan SPS-a mogao se shvatiti i kao Dačićeva pokazna vežba kako će ugasiti požar u sopstvenoj partiji. Koliko je bilo važno da se dolaskom Vučića na slavlje socijalista pošalje jasna poruka s kim SPS namerava da korača u budućnosti, najubedljivije govori činjenica da je ovaj skup pomeren za jedan dan zbog Vučićevih obaveza.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić


- Srbija nema vremena da čeka, ona mora da učini veliki korak napred kako bi njeni građani živeli normalno kao svuda u svetu. To je naša misija i zato nam treba reformisana stranka. Mi nikada nismo bili kočničari reformi i zato stojimo na istoj strani ulice kojom idemo u reforme i budućnost s našim partnerima u Vladi Srbije - naglasio je Dačić, koji je negirao da postoje podele oko budućnosti stranke, ali priznao da postoje očekivanja u kadrovskom smislu, odnosno „ko će biti na kojoj funkciji“.

Čestitke od  američkog  ambasadora

Čestitke od američkog ambasadora | Foto: Oliver Bunić


Vučić je u kratkom obraćanju pohvalio partnera u Vladi kako je mnogo uradio na tome da Srbija dobije prijatelje u Evropi i svetu, u čemu mu je, kako kaže, najviše pomogao neodoljivi šarm „kojim uspeva da neke važne poruke za Srbiju pošalje mnogo bolje od mene ovako namćorastog“.

Žarko, izađi iz kadra, sad kad me konačno zagrlio

Žarko, izađi iz kadra, sad kad me konačno zagrlio | Foto: Oliver Bunić

Dačić: Hvala, Vučiću, što nisam više ministar policije!


Dačić nije krio ni da je beskrajno zahvalan Vučiću što mu je pružio šansu da uđe u vladu da bude ministar spoljnih poslova.
- To mi je najveći dobitak posle ovih izbora, da ne budem više ministar unutrašnjih poslova - rekao je Dačić, i dodao:
- Ovaj čovek (Vučić) ovde je oduvao i naše nekadašnje koalicione partnere, a i neke druge stranke, i to zato što se bezrezervno zalagao za promene i više od svega gledao i vodio računa o interesima Srbije - poručio je lider SPS-a sa govornice.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP