Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTAR RAZGOVARAO SA KOLEGAMA

Dačić: Španija i Mali neće podržati prijem Kosova u Unesko

Autor: Tanjug | 27.07.2015 - 20:54:00h | Komentara: 1

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je danas u Madridu odvojene susrete sa šefovima diplomatije Španije i Malija koji su istakli da te dve zemlje ne menjaju stav o Kosovu, kao i da neće podržati njegov prijem u Unesko.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: RAS

Dačić se najpre sastao sa predsednikom Senata Španije Pio Garsijom Eskuderom i sa svojim kolegom ministrom inostranih poslova Španije Hoseom Manuelom Garsija-Margaljom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Nakon razgovora, Dačić je istakao da je Španija prijateljska zemlja koja potpuno razume pitanja i probleme teritorijalnog integriteta i separatizma i da je još jednom potvrđena naša velika privrženost principima međunarodnog prava.

- Španija je ponovila da neće menjati stav o Kosovu i Metohiji, da se zalaže za evrointegracije Srbije, kao i da se zajedno pripremamo za obeležavanja jubileja koji je sledeće godine, a to je 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Španije, rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije, koji u Madridu učestvuje i na sastanku na visokom nivou Komiteta Saveta bezbednosti UN za borbu protiv terorizma i zaustavljanje protoka stranih boraca, najavio je razgovore i sa drugim ministrima.

Dačić se tokom dana susreo i sa ministrom spoljnih poslova Malija koji je čvrsto ponovio da ta zemlja neće menjati stav o Kosovu i Metohiji.

Prethodnih godina, kako je podsetio, bilo je različitih novinskih napisa i priča i u samoj Prištini o poziciji Malija kada je reč o Kosovu i Metohiji.
- Oni poštuju Srbiju kao nastavljača bivše Jugoslavije, to je još iz vremena Josipa Broza Tita. Mi želimo da unapredjujemo odnose i da razvijamo odnose kakvi su nekada bili, rekao je Dačić.
Dačić je naglasio da je danas razgovarao i o zahtevu Kosova za prijem u Unesko, kao i da i Španija i Mali neće podržati takav stav.
Poslednji komentari
  • stana Vreme: 27.07.2015 23:50h

    Zasto deca na selima u Srbiji primorana na bunare nemaju kontrolu vode po UN konvenciji sva deca imaju ista prava?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP