Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDSEDNIK STRANKE NAJAVLUJE PROMENE

Dačić: SPS mora da se menja, ali ime stranke ostaje!

Autor: Beta | 06.06.2014 - 13:26:00h | Komentara: 2

- Ja sam rekao posle izbora da SPS mora da doživi temeljne reforme. Imajući u vidu da su bile poplave mislim da nije realno da se kongres SPS-a održi u narednih mesec dana ako želimo da bude ozbiljan - rekao je lider socijalista.

Lobira  za Srbiju: Ivica  Dačić

Ivica Dačić | Foto: Marko Đurica

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da ta stranka zbog svoje budućnosti mora da se menja, ali da nije realno očekivati da će promeniti ime.
- Ja sam rekao posle izbora da SPS mora da doživi temeljne reforme. Imajući u vidu da su bile poplave mislim da nije realno da se kongres SPS-a održi u narednih mesec dana ako želimo da bude ozbiljan – kazao je Dačić sinoć za jagodinsku televiziju Palma plus.
Predsednik SPS-a je dodao da kongres podrazumeva novi program, ozbiljnu analizu toga kakav je bio socijaldemokratski odgovor na goruće probleme.
Dačić je rekao da se SPS dugo godina vezivao za neke loše stvari iz prošlosti.
- Još dok sam bio predsednik mladih socijalista Beograda, hteo sam da se partija zove Socijaldemokratska partija, ali je Slobodan Milošević preko noći rešio da bude Socijalistička partija Srbije. SPS je uvek bio između onoga što je nastavljač Komunističke partije, socijalističke i nečega sto je bila srpska socijaldemokratija – kazao je Dačić.
On je rekao da sada i kada bi hteli da promene ime ne zna koje ime da uzmu kada svih imena već ima u registru.
- Pravo ime za našu partiju je Socijaldemokratska stranka Srbije kao što je nekada bila partija Dimitrija Tucovića. Ali, to nije realno da se desi – rekao je Dačić.
- SPS zbog svoje budućnosti mora da se menja - naveo je on.
- Mi smo sada uspeli da opstanemo i pored ove ‘Vučićevske euforije’. Mi smo jedini opstali, osvojili 14 odsto, drugi su nestali jer nisu imali identitet – rekao je predsednik socijalista.
Dačić je dodao da identitet ne može da se gradi samo na jednoj ličnosti, nego mora da se gradi na vrednosti partije, te da u programskom smislu SPS mora da se nametne kao stranka budućnosti.
Poslednji komentari
  • Stefan Vreme: 06.06.2014 14:07h

    Pravo je vreme da se krene ispočetka, smatram da je potrebno i ime promeniti jer će se uvek povezivati sa starim stavovima i delima a mislim da im to nije cilj. Podržavam promene.

  • Драгомир Vreme: 08.06.2014 07:52h

    СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАПРЕДНА СТРАНКА ПЛУС!СПС+!Ето,али,бато,кумство мора да се плати?Добро,не тражим баш нешто много али је ред?За народ је битно да садашњи СПС а будући СПС+ самостално изађе на изборе.Никако са ,,држачима са стране,,!Па шта кажу бирачи то им је!Али,бато,да не буде оно ,,важно је ко броји гласове,,?Мис'им да се не поклања прелазни цензус као ,,демократама,,?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP