Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER ODLUČAN

Dačić: Srbija je daleko od bankrota!

Autor: Tanjug | 01.06.2013 - 17:06:00h | Komentara: 0

Predsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je danas u Jagodini da je Srbija daleko od bankrota, ali da je ekonomska situacija teška i da će o merama štednje za pokrivanje budžetskog deficita sutra razgovarati s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i ministrom Mlađanom Dinkićem.

Ivica Dačić

Ivica Dačić: Nema prodaje važnih državnih resursa!

"Javna potrošnja mora da se smanji, ali je problem kod penzija i plata zato što su one male. Sigurno je da se teret krize ne može prevaliti samo na najsiromašnije, o tome ćemo razgovarati. Nama nije u cilju politika zamrzavanja ili smanjenja plata i penzija", rekao je Dačić novinarima, na svečanosti polaganja kamena temeljca za Fabriku kartona i kartonske ambalaže Kompanije "Nort karton" iz Ruske Federacije.

Dačić je rekao da nije to ničiji politički stav, već realni podaci govore da plate i penzije ne treba smanjivati, ali je “pitanje koliko brzo treba da rastu imajući u vidu ekonomsku situaciju”. “I o tome ćemo razgovarati u narednim danima”, najavio je premijer.

Dačić je istakao da je "osnovni problem koji je nastao u javnim finansijama, manji priliv u budžetu".

“To znači da je privredna aktivnost slabija nego što je predviđeno i drugo da možda postoji deo sive ekonomije koji nije zahvaćen kontrolom države.
Treba raditi na jednom i drugom", rekao je Dačić i ocenio da u ovom slučaju nije važno samo šta kažu političari već stručnjaci iz ove oblasti.

Plan mora biti dugoročan, mora da se donese za narednih deset godina i da se ostvari visoka stopa društvenog rasta a to ne može bez dobijanja datuma za početak pregovora s EU, ocenio je Dačić.

Premijer je kazao da je neophodno da postoji politička stabilnost i regionalna stabilnost da bi se postigao cilj da Srbija živi bolje.

Kad je u pitanju rekonstrukcija Vlade, Dačić je kazao da se Vlada nije bavila pitanjem rekonstrukcije i da će se o tome "razgovarati u narednim danima sa koalicionim partnerima”.

Dačić je ocenio da bi prodaja Telekoma bila opravdana "u smislu podsticanja društvenog razvoja".
"To znači da neće u Srbiji biti prodaje važnih državnih resursa zbog toga da bi se pokrile neke rupe ili deficit u budžetu", rekao je Dačić i istakao da Vlada nikada nije imala kao svoju politiku politiku rasprodaje državne imovine.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP