Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PORUČIO

Dačić: Sutra je dan odluke!

Autor: Fonet/Tanjug | 07.04.2013 - 16:01:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Ivica Dačić danas je, posle konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, izjavio da će stav državnog vrha o ponuđenom sporazumu sa Prištinom biti jedinstven i naglasio da će odluka biti doneta sutra.

Dačić je naglasio da niko u Vladi Srbije ne dovodi u pitanje dalji evropski put Srbije.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Dimitrije Goll

"Smatramo da je to pitanje od državnog i nacionalno interesa, isto kao što u državnom i nacionalnom interesu da postignemo održivo rešenja za probleme koje postoje između Beograda i Prištine", rekao je Dačić na konferenciji za
novinare.
On očekuje da se u narednim danima još više učvrste napori da se dođe do kompromisa po pitanju ovlašćenja Zajednice srpskih opština u oblasti policije i pravosuđa.
Neophodno je jedinstvo državog vrha oko teških pitanja i o tome neće biti razmimoilaženja u državnog vrhu, rekao je Dačić i naglasio da utorak, 9. april, nije Dan D.

Dačić: Upozorenje SPC nepotrebno, nećemo izdati Kosovo

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je upozorenje Srpske pravoslavne crkve bilo nepotrebno i naglasio da rukovodstvo Srbije sigurno nikada neće izdati nacionalne i državne interese Srbije niti Kosovo i Metohiju.
Dačić je na konferenciji za novinare rekao da "poštuje crkvu patrijarha i sve vladike, ali da pismo s upozorenjem nije došlo iz Peći, nego iz Beograda".
"Ovo rukovodstvo neće izdati Kosovo, a nisam primetio da su izdavali takva saopštenja kada su neki drugi to radili. Čak su im i pomagali da dođu na vlast. Iako su se pokajali, neke vladike su mi priznale da jesu", rekao je Dačić .
On je naglasio da je to upozorenje apsolutno nepotrebno,
"Ne bih polemisao oko stava SPC, nema tu ništa da se polemiše. Rukovodstvo Srbije signurno neće izdati ni nacionalne i državne interese, niti Kosovo i Metohiju. Ja sam i patrijarhu i članovima Sinoda jasno rekao da svi moramo da imamo svoje odgovornosti i da je bolje da međusobno tražimo rešenje koje će biti u interesu našeg naroda", kazao je Dačić.


Prema njegovim rečima, Srbija mora da brani svoj narod i versko i kulturno nasleđe i to će biti zadatak u narednom periodu.
Premijer je dodao i da ga je predsednik Tomislav Nikolić obavestio da će razgovarati s patrijarhom i dodao da on nikada nije bio od onih koji su napadali crkvu i da to nije činio ni kada je, kako je rekao, SPC podržavala predstavnike opozicionih stranaka protiv Slobodana Miloševića pre 2000. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP