Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTARSKA FOTELJA UZ USLOV

Dačić tera Ružića iz vrha partije!

Autor: M. D. - I. K. | 04.09.2013 - 13:13:00h | Komentara: 1

Branko Ružić moraće da žrtvuje funkciju predsednika Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije zarad ministarske fotelje u rekonstruisanoj vladi, saznaje “Alo!” u vrhu ove stranke!

“Svako ko ima frustracije neka kritikuje i konstatuje”: Branko Ružić

 Branko Ružić | Foto: Rajko Ristić

Prema našim informacijama, lider socijalista i premijer Ivica Dačić pristao je da ubaci Ružića u svoj tim samo pod uslovom da se praktično povuče iz vrha SPS-a. Kako otkriva naš izvor, ovaj dogovor je pao na presudnom sastanku stranačke vrhuške, neposredno pošto je premijer u javnost izašao sa konačnim imenima novih ministara iz svojih redova.

- Ružić je od početka priče o rekonstrukciji pikirao ministarsko mesto i žestoko se borio da dobije uticajan resor u Nemanjinoj 11, pozivajući se na svoj višegodišnji staž u stranci. Prvo je pucao na regionalni razvoj, ali pošto je taj sektor pripao naprednjacima, nuđen mu je sport. Međutim, Ružić je sebe video na čelu resora saobraćaja, na kojem je ipak lider SPS-a Dačić hteo Aleksandra Antića. Zato je za Ružića u poslednjem trenutku bukvalno izmišljeno mesto ministra bez portfelja zaduženog za EU, uz izričit uslov Dačića da se onda povuče iz upravljanja strankom i nekom drugom prepusti visoku stranačku poziciju predsednika Izvršnog odbora. Ružić je na to nevoljno ali načelno pristao - navodi naš izvor i dodaje da još nije poznato ko bi ga eventualno zamenio.

ekspoze skupština dačić

Postavlja uslove: Ivica Dačić | Foto: O. Bunić

 
Ružić nije ni demantovao ni potvrdio naša saznanja i na pitanje da li je tačno da će morati da se povuče sa pomenute funkcije u SPS-u, odgovorio:
- Rešićemo te stvari na organima stranke. Partija neće trpeti svakako - kratko nam je poručio novi ministar.
Da podsetimo, kao što je naš list već pisao, Ružić u SPS-u važi za ozbiljnu opoziciju lideru Dačiću i ovakav rasplet posle rekonstrukcije mogao bi da nagovesti smanjenje njegovog uticaja u stranci, ali i smirivanju tenzije između dve struje.

Sklanja se posle dva mandata
Branko Ružić šefuje Izvršnim odborom SPS-a već sedam godina, pošto je na poslednjem stranačkom kongresu 2010. ponovo izabran na tu funkciju. Posle ulaska u Vladu, on je ostao i bez pozicije šefa poslaničke grupe socijalista, na koju je uskočila Dačićeva pulenka i potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović, koju je pre pet godina lansirao u stranački vrh.


 
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 05.09.2013 08:30h

    igre prestola

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP