Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KAD ŠEF KAŽE

Dačić u VBA obećao:
Zavešću red u MUP!

Autor: E.A. | 09.11.2012 - 10:28:00h | Komentara: 11

"U MUP-u mora da postoji red, jeste da je policija samostalna u okviru MUP-a, ali ja sam kao ministar odgovoran za rad celog ministarstva. Svaki dan mogu da vidim u medijima izjave različitih policijskih funkcionera i predstavnika MUP-a i to tako više neće moći", poručio je premijer Ivica Dačić na proslavi dana Vojno bezbednosne agencije.

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je sinoć da je dao nalog da se ispita da li je neko iz policije prisluškivao državne funkcionere i da ukoliko se utvrdi da jeste - mora da odgovara.

"Istraga se vodi, sigurno da treba utvrditi da li je bilo takvih zloupotreba policijskih ovlašćenja i ukoliko je tako svi odgovorni treba da odgovaraju", rekao je Dačić.

Prijem u VBA

Dačić: Joj, nešto me žiga! Vučić: Tiše, Ivice, možda neko sluša!

 

Premijer je novinarima na proslavi Dana Vojno-bezbednosne agencije, rekao da istovremeno određene istragu vodi i Tužilaštvo i poručio da su bilo kakve zloupotrebe ovlašćenja u bezbednosnim strukturama nedopustive i da se takvi slučajevi moraju kažnjavati.

Prijem u VBA

Došaptavanjem protiv prisluškivanja - Aleksandar Vučić i Rodoljub Šabić

Dačić je pozvao predstavnike MUP-a da prestanu da daju izjave bez odobrenja ministra, kao što to ne rade ni pripadnici vojske bez odobrenja nadležnog ministarstva. Dačić je rekao da je o sumnjama da je bilo prisluškivanja razgovarao sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem i pre nego što je stvar dospela u javnost.

Prijem u VBA

Vučić prima blagoslov od vladike Atanasija Rakite - Prijem u VBA

Premijer je istakao da je njihov zajednički stav da se sektor bezbednosti mora podržati u odbrani zemlje, u poslovima važnim za bezbednost i borbi protiv korupcije i kriminala, ali da nijedan od organa iz tog sektora ne sme biti iznad države.

Prijem u VBA

Je li, Svetko, jel nas to neko snima? - Aleksandar Antić i Svetko Kovač

Direktor Vojno - bezbednosne agencije Svetko Kovač je istakao da je situacija u toj službi situacija zadovoljavajuća.

- To potvrđuje činjenica da u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane nije bilo značajnih bezbednosnih problema, kao i da je bezbednosna situacija u Vojsci i sistemu odbrane stabilna, rekao je Kovač i dodao da "službama treba omogućiti da rade, ali ih treba kontrolisati da ne zloupotrebe data ovlašćenja."

Prijem u VBA

Svetko Kovač, šef VBA, sa saradnicima dočekuje goste

Prijem u VBA

Prvi je stigao Vladimir Božović državni sekretar MUP-a Srbije

Prijem u VBA

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin

Prijemu su pored premijera i vicepremijera prisustvovali i predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, ministri Velimir Ilić i Goran Knežević, direktor vladine Kancelrije za KiM Aleksandar Vulin, državni sekretar u MUP-u Vladimir Božović, direktor policije Milorad Veljović načelnik saobraćajne policije general Dragiša Simić, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, reditelj Radoš Bajić, kao i mnogi drugi.

Poslednji komentari
  • Sani Vreme: 08.11.2012 20:34h

    U potpunosti se slazem.Neophodno je uvesti red u sve drzavne institucije,narocito se to odnosi na MUP,koji je sinonim za bezbednost kako drzavnih funkcionera,tako i nas,oicnih gradjana!

  • Lulko Vreme: 08.11.2012 20:40h

    Greskse,nedisciplina i afere vezane za MUP su nedopustive,zato je neophodno utvrditi kolika je i cija odgovornost za prisluskivanje najvisih drzavnih zvanicnika,i takve osobe sto pre procesuirati!

  • slavko Vreme: 08.11.2012 22:24h

    nista nisi u radijo ti crni dao bezi iz srpske politike jadni srbi budesli ih ti predvodijo

  • zeljka Vreme: 08.11.2012 22:58h

    Treba zavesti red...neke stvari nisu za tolerisanje!!!Ne moze svako da prica svoju pricu kako bi za sebe skupio poene...

  • hosenfefer Vreme: 09.11.2012 01:21h

    krimosi sa znackama,krajnje je vreme da zavedu red toj bandi

Pogledajte sve komentare

alo.rs VIP