Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

USTAV MAČKU O REP

Dačić: Utuvimo sebi u
glavu - Kosovo je oteto!

Autor: | 04.12.2012 - 13:34:00h | Komentara: 21

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da niko ne treba da očekuje da će u razgovorima ubediti kosovskog premijera Hašima Tačija da se Priština vrati u ustavne okvire Srbije.

Ivica Dačić

Ne mogu ubediti Tačija: Ivica Dačić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

"Kada ćemo utuviti sebi u glavu da nam je nešto oteto i da gledamo da spasemo šta se spasti može, dajte da pokušamo mirnim sredstvima, možda će nam bolje ići nego ratom... Večeras imamo te razgovore. Šta očekujete od mene? Da ubedim Tačija da se Priština vrati u ustavne okvire", rekao je Dačić novinarima.
Dačić je rekao da razume porteste Srba na severu Kosova i Metohije, ali da se sprazumom o integrisanom upravljanju prelazima ne uspostavlja granice.
"Laž je da se sporazumom uspostavlja granica, to bi tako Tači voleo da bude", rekao je Dačić podsećajući da od prelaza Merdare ka jugu Kosova takav sistem postoji već 12 -13 godina, a da time nije uspostavljena granica niti se Srbija odrekla Kosova.
Dačić je rekao i da su razgovori u Briselu statusno neutralni, da nikakva granica ne dolazi u obzir, a da se roba sa severa Kosova neće cariniti, dok će sa juga pokrajine, kao i do sada cariniti u južnom delu Kosovske Mitrovice.
 
Poslednji komentari
  • perica misli Vreme: 04.12.2012 15:07h

    Dočekali smo da imamo predsednika vlade koga, kad nešto izjavi,ljudi u Srbiji proprate rečima:"Ma dobro, pusti njega".Prvi čovek srbije ima kredibilitet nula Ne nula, u velikom,velikom minusu.Ko nas sa njim uopšte može više ozbiljno shvatati? Ko bi reko čuda da se dese?Pa srbija jeste zemlja čuda.A mi? Alise u zemlji čuda.Još kad bi nam premijer otpevao onu moju: "ja sam čovek s koferom u ruci" od Topalovića mislim (ali ne onih Topalovića, iako na njih sve više liči vlast)...E to bi bio udarac i Evropi i Hrvatima i Šiptarima i nama

  • novica952 Vreme: 04.12.2012 15:19h

    Gospodine Dačiću morate razumeti te ljude kojima se lako može manupulisati, koji impulsivno reaguju na svaku vest pa makar ona bila i lažna i da očekuje da ih Srbija brani i odbrani od prištine. O prošlosti svi znamo i ko je kriv i ko je prav ali to je prošlo, moramo kako pre neki dan reče profesor Antić iz suve drenovine iscediti što više možemo. I narod je svestan da ti ne ideš kod Eštonove i Tačija na kako se kod nas kaže na " masne kolače " već na mučne i teške pregovore.Ali imajte na umu uvek da tim ljudima koji stoje na blokadi nije lako i njima je najteže.Srbovati u Beogradu je velika razlika od Srbina na Jarinju i Kos.Mitrovici.

  • Đurica Vreme: 05.12.2012 08:51h

    Ivice derane dođi ti međ nas u Pivnice i Deronje aklovi nam prazni nema svinja u njim, štale nam prazne nema marve u njim. Obiđi nas da divaniš sanam da ti kažem na koju stranu da teraš. Dićeš ti u Btrisel, ta zatim nesvetom je kurija paska iz Vatikana. Dačiću man se visoke politike nije to za tebe. Oni unapred pakuju špilove ostavi se granica vidimo mi da ti ni dva metera ne možeš da dobacis, a ne da mećeš međne belege granica pusti to neke neka nova pokolenja pametnija odnas rešavaju...,

  • Petar Vreme: 05.12.2012 09:17h

    Neverovatno ! Šiptari več 50 godina rade na svojoj državi , sačekali su svoje vreme i to postigli . Ko je mogao da veruje 1970 ili 1980 ili 1990 godine da je to moguče ? I mi treba da zauzimamo stav da čekamo promenu stanja u spoljnoj politici i da povratimo kosovo ali i srpsku krainu ! Svi decenijama grade nešto a mi bi preko noči da rešavamo stvari ?

  • Danica Mašić Vreme: 05.12.2012 11:51h

    Svet Srbima može da odredi granice, ali ne i da ih ograničiti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP