Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

О ČEMU ĆE SE PRIČATI U VILI BOKELJKI

Dačić: Uz personalne promene
i o smanjenju nezaposlenosti!

Autor: Tanjug | 07.07.2013 - 14:34:00h | Komentara: 0

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da će prilikom razgovora o rekonstrukciji vlade biti reči o načinima za što brže pregovore o članstvu države u EU, kao i o smanjenju nezaposlenosti i privlačenju investicija u Srbiju.

Ivica Dačić / Foto: Ivica Dačić

Ivica Dačić / Foto: Oliver Bunić

Navodeći da će sastanak o rekonstrukciji vlade početi danas u 16 sati u Beogradu, Dačih je novinarima na Goliji rekao da ti razgovori predstavljaju početak razgovora ne samo o personalnim rešenjima već i o definisanju budućih političkih ciljeva.

"Svakako da jedan od najvažnijih ciljeva mora da bude što uspešniji i što brži pregovori o članstvu u EU", istakao je Dačić.

Medju glavne političke ciljeve on je svrstao i "stabilizaciju situacije u čitavom regionu i nastavak dijaloga sa Prištinom".

"Na unutrašnjem planu to je svakako ekonomska politika koja će se izboriti sa najvećim problemom sa kojim se Srbija danas suočava a to je pitanje nezaposlenosti", rekao je premijer.

On ističe da se mora smanjiti stopa nezaposlenosti i da će to "biti naš cilj u narednim godinama ", a do toga ne možemo doći ukoliko nema stranih investicija što zahteva celokupnu golobalnu promenu pristupa ovoj vrsti problema.

Kako je dodao, pitanje rekonstrukcije ne treba pojednostavljeno shvatati jer "ova vlada je ostvarila veliki uspeh u prvoj godini svoga rada".

"Vlada je ostvarila jedan istorijski uspeh za Srbiju a to je da su otvoreni pregovori o članstvu Srbiju u EU. Sada treba da definišemo naše dalje ciljeve, da još jednom sagledamo kakvu to Srbiju želimo i šta treba da uradimo da bi Srbija bila takva u što skorijem periodu", rekao je Dačić.

Dačić je na Goliji položio kamen temeljac za izgradnju objekta za smeštaj pripadnika Žandarmerije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP