Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJERSKI

Dačić: Vlada ima šanse
da izdrži ceo mandat

Autor: Tanjug | 12.11.2012 - 23:01:00h | Komentara: 10

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da vlada ima šanse da izdrži ceo mandat, da u vladi nema sukoba i da se sve odluke donose jednoglasno.

- Mislim da ova vlada ima šansu da uspe jer je svima jasno da je vođenje vlade u ovako teškim uslovima teško i za mene kao premijera i najveću stanku SNS i njenog predsednika Aleksandra Vučića, kao i za i predsednika Srbije Tomislava Nikolića - naglasio je premijer.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Dačić je, gostujući na RTS-u, rekao da je vreme u kome živimo teško, da se srpski narod nalazi u velikoj istorijskoj krizi i da se sve teme u kojima Srbija učestvuje tiču samog bića srpskog naroda i nacionalnog identiteta, a ne samo dnevnopolitičkih pitanja.

- Neophodno je da iz ovoga izadjemo tako da znamo šta hoćemo i kojim sredstvima to možemo da ostvarimo. Da naravimo analizu sopstvenih snaga, rizika i spoljnopolitičkog položaja, kako bismo mogli da vodimo realnu politiku - rekao je premijer.
Dačić je rekao da je koalicione partnera u vladi spojila želja da ispune ciljeve koje su postavili i da u ovom trenutku niko ne razmišlja o unutarstranačkim pitanjima.
- Svi u vladi su shvatili najzad da treba da se okrenu zadacima koje su dobili. Ne možemo da prebacujemo posao na druge, vlada je telo koje vrši vlast i po ustavu ima ingerencije da utvrđuje i vodi politiku. Siguran sam da zadaci koje imamo i problemi veći i važniji nego međustrančki problemi - poručio je premijer i lider SPS.

Vlada Srbije

Vlada Srbije | Foto: Oliver Bunić

On je, međutim, istakao da ova vlada neće biti dobra ako bude vodila politiku zasnovanu na neralnim premisama. 

- Vlada mora da koncipira politiku koju će moći da ostvari. Vreme ne radi za nas, do sada smo imali vlade koje je vreme vodilo, a ne one Srbiju. Pitanje kojim se bavimo je možemo li nešto da uradimo na spoljnopolitičkom planu, na planu ekonomije, reformi... Ako smo u tome nemoćini ova vlada može i formalno do kraja mandata da ostane, ali se neće razlikovati od prethodnih - kazao je Dačić naglasivši da to nije njegov cilj. 

- Cilj je drugačija politika, da koncipiramo san za koji se zalažemo i da ga ostvarimo - istakao je Dačić. 
Poslednji komentari
  • IVI Vreme: 12.11.2012 23:41h

    Niko ne moze od nove vlade da ocekuje cudo!Godinama nas je losa vlast vodila stranputicom,unistavajuci kompletnu privredu,privatizujuci sva stabilna,drzavna preduzeca,otpustajuci hiljade radnika uz minimalnu novcanu nadoknadu...Trebace puno truda,rada,energije da se Srbija stabilizuje,i oporavi od,kako se na kraju ispostavilo,FATALNE dvanaestogodisnje demokratije!

  • BO Vreme: 12.11.2012 23:42h

    Deluje smirujuce cinjenica da nema nikakvih naznaka medjusobnih konfrontacija i sukoba u samoj vladi,jer da bi se sproveo nezaustavljivi proces reformi ona nam treba bas onakva kakva jeste.Stabilna i jedinstvena!

  • Tips Vreme: 12.11.2012 23:43h

    Svi smo uz trenutnu vlast i njihovu odlucnost u borbi za sto bolje stanje u drzavi!SNS zna nacin kako stati na put korupciji!Svaka cast na hrabrosti i odlucnosti.

  • razocarana Vreme: 13.11.2012 00:19h

    Bitno je da je vlada slozna,da nema vecih nesuglasica i da radi kao tim .Nadam se da ce tako i ostati i da ce se vrlo brzo pokazati pozitivni rezultati u svim oblastima.

  • Mica Vreme: 13.11.2012 05:01h

    Naravno da ima sanse. Do sada nije bilo agresivnije vlasti da se resi protivnika, i postavi svoje ljude svuda. Izdrzace ovi dugo, ali sta ce biti sa nama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP