Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDERI SNS, SPS I URS U ČETVRTAK RAZGOVARAJU O REKONSTRUKCIJI

Dačić: Vučić i ja
odlučujemo o Dinkiću!

Autor: S. Vojinović - M. Dakić | 23.07.2013 - 16:42:00h | Komentara: 2

Lideri vladajuće koalicije trebalo bi od četvrtka da sednu za pregovarački sto i pokušaju da reše probleme koji su nastali u procesu rekonstrukcije Vlade, najavio je za „Alo!“ premijer Srbije Ivica Dačić. Da je neizvesna sudbina Mlađana Dinkića i njegovih dvoje člnanova u Vladi, indirektno je juče potvrdila i potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović oštrom porukom da „nema poverenja u ministre URS-a i da mora doći do kadrovskih promena“.

Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Mlađan Dinkić

Nedelja odluke: Lideri vladajuće koalicije | Foto: FoNet

- Do sastanka nas trojice sigurno neće doći pre četvrtka jer Vučić i ja idemo u Brisel. Nakon toga sešćemo svi zajedno da pokušamo da nađemo najbolje rešenje po pitanju rekonstrukcije Vlade - izjavio je premijer Dačić za „Alo!“.

Na pitanje da li će Dinkić, Verica Kalanović ili Suzana Grubješić biti izbačeni iz Nemanjine 11 ukoliko URS ne bude bio spreman na ozbiljne kadrovske promene i smene svojih ministara, na šta su SNS i SPS već pristali, Dačić odgovara:

- Razgovaraćemo i o tome. U svakom slučaju o tome odlučujemo Vučić i ja!

Poznato je da su naprednjaci sednicu Glavnog odbora zakazali za petak, 26. jul, a očekuje se da tada zaseda i vrh socijalista. S druge strane, iako je URS formalno održao sastanak GO, ni na njemu nije bilo reči o kadrovskim rešenjima, već je epilog taj da su sva tri člana Vlade svoje mandate stavila na raspolaganje stranci, a o toj odluci trebalo bi ponovo da se izjašnjava Predsedništvo. Prema rečima našeg izvora bliskog lideru URS-a, ta sednica još nije zakazana.

- U zavisnosti od toga kakva bude direktna poruka Dačića i Vučića na trojnom sastanku, donećemo i odluku o Predsedništvu i nije isključeno da ono bude zakazano odmah nakon susreta lidera. Ipak, Dinkić je i dalje čvrst u stavu da ne da svoje kadrove u Vladi, ali je i dalje spreman da smeni svojih 15 funkcionera - kaže naš izvor.

S druge strane, potpredsednica SNS-a i ministarka energetike nije zadovoljna radom dinkićevaca.

- Nemam mnogo poverenja u ministre iz URS-a koji vode ekonomske resore. Mora doći do kadrovskih promena. Stranački lideri će se sresti i o tome dogovoriti. Ne bih volela da je oklevanje koje trenutno vlada u URS-u pokušaj da ta stranka napusti Vladu kao što je to radila u prethodnim mandatima - rekla je Zorana Mihajlović. Komentar na ove navode juče nismo mogli da dobijemo u URS-u, pošto portparol Marko Selaković nije odgovarao na pozive.

Babić novi šef  poslaničkog kluba!
Zoran Babić trebalo bi uskoro da bude imenovan za novog šefa poslaničkog kluba Srpske napredne stranke u republičkom parlamentu, saznaje “Alo!”.

Prema našim informacijama, odluka o tome mogla bi da bude doneta već na predstojećoj sednici Glavnog odbora naprednjaka. Time bi Babić, koji je u proteklom periodu bio jedan od najaktivnijih funkcionera SNS-a u Skupštini, na čelnoj poziciji zamenio Veroljuba Arsića.

Poslednji komentari
  • Милош Vreme: 24.07.2013 01:36h

    Манулаћ да буде шеф посланичке групе СНС-а. ЕЕЕЕЕЕ то баш волео да видим. Оскудациија бреееее.

  • mm87 Vreme: 24.07.2013 12:21h

    Vreme je da se ti razgovori okoncaju, mada tu i nema sta mnogo da se prica, ko nije dobro radio napolje, ako nece, idemo na izbore, pa da kaze narod svojim glasom, da li je bilo koja politicka partija bila transparentnija i i vise urailda od SNS-a za ovako malo vreme od kada je u vladi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP