Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZABRINUT

Dačić: Zbog izbora na Kosovu mogu da propadnu i sporazum i ulazak u Evropu!

Autor: Tanjug | 11.07.2013 - 18:31:00h | Komentara: 2

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da početkom avgusta ističe rok za prijavu izbornih lista za lokalne izbore na Kosovu i da ukoliko ne bude konstruktivnog pristupa može da propadne ne samo briselski sporazum, već i evropski put Srbije.

Ko će kome, ako ne svoj svome: Dačić

Mogu da se pojave dodatni problemi oko sporazuma: Ivica Dačić


Dačić je na konferenciji za štampu u Vladi Srbije rekao da će se 24. jula u Briselu sastati sa visokom predsatvnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i Hašimom Tačijem i da će razgovarati o telekomunikacijama i energetici, a da predstoje i važni razgovori u vezi sa lokalnim izborima na Kosovu.

On je ponovio da će sledeće nedelje stranke vladajuće koalicije razgovarati o kadrovskim rešenjima, a da će se na osnovu toga vlada izjasniti i predložiti nova rešenja parlmentu do kraja jula.

Premijer je rekao i da ukoliko se prekorače dogovoreni datumi u vezi sa rekonstrukcijom vlade to ne znači da postoje problemi.

"To su dogovoreni rokovi, ali to ne znači da ako se nešto dogodi 1. avgusta na primer, postoje problemi", rekao je on.

Premijer je naglasio da je "zabavno sve ono što se u štampi čita" i govori o kombinacijama u vezi sa kadrovskim rešenjima i istakao da ništa od svega toga nije bilo tema razgovora.

"O tome ćemo razgovarti naredne nedelje, ali se nećemo svađati", ponovio je Dačić.

Dačić je podsetio i da komesar za proširenje EU Štefan File u Srbiju dolazi 17. jula, a da će već sutradan imati sastanak sa tehničkim timovima, što znači da će u narednim danima morati da budu dogovoreni svi timovi, kako glavni tako i tehnički, kao i glavni pregovarač.
Poslednji komentari
  • posmatrac sa severa Vreme: 12.07.2013 08:21h

    Daco pa zar ti jos verujes u tu EU.Znas da nema prosirenja do 2024 g. Zar neko stvarno veruje da ce EU postojati nakon 2020 g.Norveska je pridruzena clanica, ali im na pamet ne pada da udju u EU, Island je prekinuo pregovore, a vi jos uvek furate fazon,,EU nema alternativu!,,.Kad ce vlada Srbije staviti svoj narod i svoju zemlju u prvi plan i reci ,,Srbija nema alternativu, njeni gradjani su iznad EU !,,.Nekada su slovenci govorili da nemaju dovoljno para jer sve ode u BG danas kazu da ih Brisel kosta deset puta vise.Pa pogledajte koliko drzave clanice moraju da uplacuju u skupni fond.Kolike plate imaju poslanici evropskg parlamenta, pa predsednik Srbije za godinu dana ne zaradi koliko jedan pslanik Eu iz Slovenije naplati za mesec dana.Odakle se puni budzet EU.

  • DSV Vreme: 13.07.2013 11:49h

    Dacicu! v Ko te slagao da ces moci da "implementiras" bilo koji sporazum pored Srba na kosovu ???' O njihovoj kozi se radi a ne o istoriji i posto si pre izbora i ti i GROBAR dali rec"BRANICEMO KOSOVO SVIM SREDSTVIMA" pa brani ga ,sta kukas .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP