Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPREDNJACI I SOCIJALISTI NASTAVILI PREPUCAVANJE U ODBRANI SVOJIH LIDERA

Dačiću fotelja sve klimavija

Autor: I. KLjajić | 09.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Dok naprednjaci sve upornije podbadaju Ivicu Dačića, koji je ostao u vladajućoj koaliciji jedina protivteža Aleksandru Vučiću, socijalisti uzvraćaju prozivkom da funkcioneri Srpske napredne stranke lamentiraju nad neostvarenom željom da im šef zasedne na čelo Vlade.

Aleksandar Vučić bi i po energiji, i po znanju, i po rezultatima trebalo da bude premijer, poručuju iz SNS-a

Aleksandar Vučić bi i po energiji, i po znanju, i po rezultatima trebalo da bude premijer, poručuju iz SNS-a | Foto: Đ. Kojadinović

Rat za pozicije u rekonstruisanoj Vladi ovih dana se vodi na sporednim frontovima, pa su, umesto Vučića, koji je na putu, dva potpredsednika SNS-a gotovo istovremeno uzeli na zub premijera Dačića, a njega je juče branio predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić. On tvrdi da su odnosi socijalista i naprednjaka odlični i da izjave pojedinih visokih funkcionera SNS-a nisu pritisak već „neostvarena želja“.


- To što visoki funkcioneri SNS iznose kao svoj lični stav nije i zvaničan stav Aleksandra Vučića ili takav stav nismo čuli do sada. Vučićev stav je ponovljen u više navrata i ne verujem da su Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović bili njegovi glasnogovornici, već su izneli svoj lični stav. Ne smatram da je to bilo kakav pritisak, već neostvarena želja - izjavio je Ružić.

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović je otvoreno poručio da bi rekonstrukcija bila temeljnija da je Vučić zamenio Dačića na mestu premijera, a njegova stranačka koleginica i ministarka energetike Zorana Mihajlović je rekla da je „neverovatno da samo njen predsednik odlazi sa jedne funkcije (ministra odbrane) svestan da ne može jednako dobro da obavlja više poslova“.

Njima se pridružio i šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić, koji je za „Alo!“ objašnjava da njihove poruke nisu pritiskanje Dačića, već odraz realnih odnosa.

- Njih dvoje su izneli lične stavove i skoro identično mislim i ja. Aleksandar Vučić bi i po energiji, i po znanju, i po rezultatima trebalo da bude premijer. Nema boljeg od njega i to je realnost. To nije pritisak ni na Dačića, ali ni na Vučića. Uostalom, nije tajna da je ovakvo raspoloženje bilo većinsko i na poslednjoj sednici Glavnog odbora stranke. Vučić je pokazao politički džentlmenizam koji je pravi raritet na našoj političkoj sceni - naglašava Babić.

Mrka: Vučić i Dačić odličan tandem


Povodom ovih prepucavanja oglasio se i Milutin Mrković, jedini dobrovoljno smenjeni ministar iz SPS-a, koji je rekao da spekulacije „nižih činovnika apsolutno ne prihvata“, a Vučiću i Dačiću poručio da se ne svađaju, jer su „dobar tandem“.
- Puno poverenje poklonio sam Dačiću, verujem Vučiću i to je ozbiljan srpski tandem. Kao iskusniji i stariji kolega podsećam ih da su Srbe u vrhovima svađali drugi i da nije dobro da se njih dvojica svađaju - izjavio je Mrkonić.

Papović ministar prosvete?

Među brojnim kandidatima za nove ministre pominje se i Radivoje Papović, bivši rektor Prištinskog univerziteta. Papović bi naime došao na mesto ministra prosvete, umesto razrešenog Žarka Obradovića. Juče smo pozvali Papovića, ali on nije želeo da daje izjave na ovu temu.

Poslednji komentari
  • cashmachine Vreme: 09.08.2013 08:28h

    Dabogda je izgubio kao i svi socijalisti....

  • Motka Vreme: 09.08.2013 08:31h

    Dosta nam je 25 godina njihove vlasti!Od 1987 su uzjahali sad nek sjasu,nista dobro nisi doneli,Nek die Dacic dok je mlad,dok ima vremena,za more promena...

  • dudule Vreme: 09.08.2013 08:38h

    "džentlmenizam" Ohoho, nova reč u srpskom jeziku

  • aca dss Vreme: 09.08.2013 08:58h

    Ova Vlda broji poslednje dane ..sada je samo gubljenje vrem,ena .Buduca Vlada bez SPS-

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP