Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

HAN:

Dajte dokaze da su mediji ugroženi

Autor: | 16.02.2015 - 19:30:00h | Komentara: 5

Evropski komesar Johanes Han, izjavio je da je svestan optužbi za kršenje slobode medija u Srbiji, ali da takve tvrdnje treba potkrepiti dokazima.

"Već sam više puta čuo da se govori o kršenju slobode medija u Srbiji, i uvek pitam za dokaze, jer glasine nisu dovoljne", rekao je Han grupi novinara u Briselu.

Aleksandar Vučić i Johanes Han

Aleksandar Vučić i Johanes Han | Foto: EU

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju je rekao da je čuo za izveštaj Reportera bez granica o pogoršanju medijske situacuje u Srbiji, ali da mu nije jasno na osnovu čega je donesen takav zaključak.
"To nije nikakav dokaz. Moram da pogledam po kojim kriterijumima oni prave te svoje procene", istakao je komesar.
Han je pohvalio sporazum o pravosuđu parafiran prošle nedelje tokom briselskog dijaloga o normalizaciji Beograda i Prištine, kao i jučerašnji odlazak premijera Srbije Aleksandra Vučića na inauguraciju presednice Kolinde Grabar-Kitanović u Zagreb.
"To daje veoma pozitivan signal o pomirenju i naporima na izgradnji zajedničke budućnosti, jer to je ono što nas očekuje", istakao je evropski komesar.
Han je rekao da u Briselu često naglašavaju negativne trendove, ali da on veruje da se ne smeju ispustiti iz vida pozitivne stvari koje je pomenuo.
Han će sutra posetiti Skoplje i Prištinu i razgovarati sa tamnošnjim političkim rukovodstvom.
Premijer Aleksandar Vučić i komesar za proširenje EU Johanes Han nedavno su se sastali u Briselu nakon što je Hanova portparolka Maja Kocijančič u dva navrata kritikovala premijera i vladu, prvi put zbog oštrih reči upućenih Balkanskoj istraživačkoj reporterskoj mreži (BIRN), koja se delimično finansira sredstvima EU, a drugi put zbog odnosa prema ombudsmanu Saši Jankoviću.
Vučić i Han su posle sastanka rekli da su se saglasili da su nedavne nesuglasice između Beograda i Brisela izglađene.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Slobodanka Vreme: 17.02.2015 18:23h

    Skepticima poručujem: kad već ne verujete Vučiću, verujte objektivnom evropskom posmatraču, ne dajte da oni koji su nas godinama "prevodili žedne preko vode", i dalje manipulišu vama.

  • Tanja Vreme: 17.02.2015 21:32h

    Svakog dana napadi na premijera, predsednika i Vladu a MEDIJI UGROZENI?

  • DS22 Vreme: 18.02.2015 08:48h

    Dokazi; -INSAJDER -"Utisak nedelje" -"Informer" pise i pljuje opoziciju po nalogu vlasti a cak optuzije druge listove ZA NAPAD NA PREDSEDNIKA -pa ko se jos svog naroda boji! -"Pescanik" ,NUNS ,NUNV , -REZIMSKI MEDIJI napad na Jankovica ! Alooooo cxiko a sta vam jos treba??????????I kolko kosta da razgovarate recimo samo sa Oljom Beckovic .Ali da vam kazem u nasem narodu ima uzrecica"KO S DJAVOLOM TIKVE SADI O GLAVU MU SE OBIJU" .Toliko o vasem "postenju" !

  • Mornar Popaj Vreme: 18.02.2015 11:24h

    Ako ne vererujemo Vucicu, kome onda da verujemo? Ne bih on dozvolio da se mediji ugroze.

  • Драгомир Vreme: 18.02.2015 16:27h

    Мој коментар садржи истину која се дешава по неким новинама где ми срби из Србије немамо приступа док хрвати имају?А ми у хрватским новинама немамо шансе да нам приме коментаре?Забранили сте ми коментар и показали да дискриминишете нас србе из Србије?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP